Anyacsavarintó

SI, a probléma, ami sok várandós anyukát érint, de nem mernek róla beszélni

Mint várandós anyuka engem is sok olyan probléma vesz elő, ami a mindennapjaimat nem jellemezte korábban, általában ezek a tünetek nem éppen pozitívak.

A terhesség alatt a kismamáknál megjelenhet egy SI nevezetű tünet, amely hivatalos neve a stressz inkontinencia, azaz a hólyagokra nehezedő nyomás, mely által vizeletcsepegés vagy szivárgás alakulhat ki. A terhesség során a hólyagok záróizmai nem működnek megfelelően, emiatt kellemetlen és sokszor kínos helyzetek alakulhatnak ki, akár már egy egyszerű lépcsőzéstől, vagy nevetéstől is.

A jelenség a terhesség egy kellemetlen következménye, de tehetünk ellene, nem szégyen ilyenkor a kimondottan erre a célra készült higiéniás termékekhez nyúlni. Ma már nagyon korszerű változatok léteznek a jelen problémára, sőt a Tena jóvoltából mostani várandósságom alatt nekem is volt alkalmam kipróbálni ezeket a termékeket. A 20-as éveimben ez a probléma nem jelentkezett a várandósságom során, vagy éppen nem zavaró mértékben, de túl a harmincon bizony már előfordul, hogy nem minden izmunk működik 100%-osan. Erre pedig egy orvosi konzultációt követően megoldást kell keresni és találni.

A legfontosabb, hogy bátran nézzünk szembe a problémával és ne várjuk meg a kellemetlen helyzet kialakulását, vagy várjuk, hogy magától elmúljon a tünet (nem fog, legalábbis egy ideig). Ha szembe merünk nézni a kialakult helyzettel, akkor elkerülhetjük, hogy mindvégig a bizonytalanság tudatával kelljen megélnünk ezeket a napokat.

Azt vegyük figyelembe, hogy emellett számos egyéb orvosi beavatkozást igénylő  probléma is okozhatja a kellemetlen tüneteket.

Tehát kezdjük a probléma feltérképezésével.

Elsősorban fontos, hogy a tüneteinket beszéljük meg az orvosunkkal, annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy kizárólag az SI jelenség áll a háttérben.

Ezt követően kezdjük el a megelőzést és a már kialakult kellemetlen jelenségre  a megoldás megtalálását.

A kellemetlen tünet miatt azonban az semmiképpen sem lehet megoldás, ha elkezdünk kevesebb folyadékot bevinni a szervezetbe, hiszen a magzatnak és szervezetünknek egyaránt szüksége van a fokozott folyadékbevitelre. Én naponta minimum 2 liter folyadékot fogyasztok, de inkább a 3 literhez közelít ez a mennyiség.  Szükség esetén pedig akár óránként is meglátogathatjuk a mellékhelyiséget, még ez sem  jelent kóros problémát és segít enyhíteni  tüneteket is.  Emellett számos lehetőség adódik még, például kipróbálhatjuk  a Kegel gyakorlatokat is. Fontos, hogy figyeljünk a testsúlyunkra és lehetőleg kerüljük a túlfűszerezett ételeket is.

Amennyiben megbizonyosodtunk arról, hogy a jelenség nem igényel orvosi beavatkozást és elkezdtünk tenni a megelőzésért is nekikezdhetünk a számunkra megfelelő termék szükség szerinti kiválasztásának. Nagyon fontos, hogy száraz érzetet biztosítson, hosszabb távon is, illetve szagsemlegesítő funkciót is betöltsön.

A kisebb problémákra nálam a Tena Lady Ultra Mini változat remekül bevált, de a márka már súlyosabb problémákra is biztonságos megoldást kínál. A termékeit a Tena szép, diszkrét nem hivalkodó csomagolásban hozta forgalomba, igazán kellemes, letisztult, tiszta illatokkal.

Ha van kedvetek próbáljátok ki a Tena egyéb termékeit is, hiszen sampon/tusfürdő és krém is megtalálható már a kínálatukban. Ajánlom azoknak, akiknek érzékeny a bőre és diszkrét illatú termékeket keresnek, amely termékekek mindamellett a márkának köszönhetően a minőséget is képviselik, sőt még ár/érték arányban is kiválóak. A termékek elérhetőek a gyógyszertárakban, drogériákban és szinte az összes üzletláncnál.

A TENA Lady Ultra Mini betét (28 db-os) ajánlott fogyasztói ára: 1.145 Ft

Nézzünk szembe a bátran a terhességi tünetekkel, még akkor is, ha néha kellemetlenek! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!