Anyacsavarintó

Lekvár és szilva

Ma megint szilva nap volt/van. Jelentem elkészült a lekvár és így elsőre isteni finom lett!!!  Igaz az eső kicsit közbeszólt, de végül sikerült a bogrács akciót kivitelezni.

A recept:
5kg szilva
1kg cukor
3 késhegyni szalicil (kb 1,5l lekvár lesz=3 fél literes befőttesüveg)

Főzés előtti este a cukrot összekeverjük a félbevágott kimagozott szilvával egy kisebb fedővel, mint maga az edény  lenyomjuk a cukrozott szilvát és 12órát állni hagyjuk.
Bográcsban sűrű keverés közben kb. 3óra alatt készre főzzük.
Üvegekbe szedjük és üvegenként egy késhegyni szalicilt szórunk a tetejére. Melegdunsztba tesszük, míg teljesen kihűl kb. 1 nap.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!