Angol édes teasüti

öEz az eredetileg angol sütemény, hihetetlenül omlós, lágy és ízletes. Az elkészítése is nagyon egyszerű és csupán 3/4 óra. Egy délutáni teához vagy vendégek fogadásához el sem tudok képzelni kellemesebb édes süteményt.

A recept:





20 dkg liszt

3 tojás

10 dkg porcukor

15dkg vaj

1 késhegynyi szódabikarbóna

15 dkg darált dió

12 dkg porcukor

Sütésálló vegyes gyümölcslekvár

A lisztet a tojássárgákkal, a porcukorral, a vajjal és a szódabikarbónával lágy tésztává gyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk (bár inkább lapogatjuk, főleg a tepsiben) és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.  Lekvárral megkenjük, majd a tojáshabot a cukorral felverjük és a darált dióhoz keverjük majd a diókrémet rákenjük a lekvárra. 180 C-on kb. 15-20 percet sütjük.

Tovább a blogra »