Ma reggel kinéztem az ablakon és ez a látvány fogadott (muszáj volt lefotóznom, gyönyörű, ugye?)
Ettől a tájtól kaptam kedvet egy őszi süti készítéséhez.
Az alaprecept nagyon egyszerű, nem volt vele sok munka kb. 10 perc az előkészítés + a sütési idő.
Tészta:
25 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
25 dkg reszelt alma
1 cs. sütőpor
1 tojás
Öntet: konyak vagy konyak aroma kb 1-2 teáskanál, 8 kocka csoki, diónyi vaj
Vegyünk egy nagy tálat az almát lereszeljük és a többi hozzávalóval jól összekeverjük. A masszát egy kivajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük. 180 C-on megsütjük, amikor a teteje kezd színt kapni letakarjuk alufóliával, ez fontos, mert különben megéghet. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kész kiborítjuk a formából.
Az öntethez a csokit, a konyakot és a vajat egy lábasba tesszük, vízgőz felett megolvasztjuk (figyelem: a vajat nem sütjük ki külön, jelent esetben mehet az egész egybe), majd rácsurgatjuk a sütire.
Amint a máz megdermedt a süti kihűlt szeleteljük.




Ah, micsoda tájkép!!!
Nagyon szép és guszta
Köszönöm szépen. 🙂 Megnéztem az oldaladat és azt hiszem visszajáró vendéged leszek, mert nagyon tetszett, gratulálok hozzá 🙂
Szép lett. Már korábban is nézegettem a receptjeidet, nagyon ügyes vagy!