Hagymaleves croutonnal, sajtkoszorúval

Ez egy gyorsan elkészíthető vacsora, ha hirtelen vendégek jönnek ezt tényleg fél óra alatt meg lehet főzni és igen dekoratív. A francia hagymaleves “instant”, gyors változata

Amire szükségünk van:

fél kg hagyma

fél liter erős húsleveslé kockából főzve

3 dl tejszín

vaj (amennyit a hagyma felvesz)



bors

crouton (készen kapható) vagy piríthatunk kenyérkockákat

sajt a tetejére és a koszorúhoz

A hagymát felkockázzuk, üvegesre pároljuk  a vajon, majd felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk (a borssal óvatosan, mert a hagymától is enyhén csípős lehet, attól függően milyen hagymát használunk)  kb. 20 percig főzzük, közben a sajtkoszorúhoz, nagyobb lyukú reszelőn reszelünk kb 5-10 dkg sajtot (létszámtól függően) és koszorú alakban forró teflon serpenyőben aranybarnára sütjük mindkét oldalát. A leveshez hozzákeverjük a tejszínt, majd turmixoljuk. 

Tálba szedjük, rátesszük a croutont, és némi reszelt sajtot is  tehetünk hozzá, forrón tálaljuk.

 

Tovább a blogra »