Diós-vaníliás-fahéjas kocka citromos habtetővel

Ezt a sütit talán valamikor régebben az nlc sütis rovatából mentettem, most vettem elő, hogy kipróbáljam, pici változtatásokkal meg is sütöttem (még mindig maradt rajta csiszolni való, ami a mi ízlésünknek jobban meg fog felelni, de alapjában véve nagyon jó receptnek találom), a hab szerintem  a tetején lehetett volna keményebb, de a habverő ennyire tudta felverni. Az íze viszont nagyon-nagyon finom lett.

Tészta:

3 tojás

10 dkg liszt

10 dkg porcukor

10 dkg darált dió

1 kiskanál fahéj

1 dl tej

1 dl olaj

fél csomag sütőpor

Krém 

2,5 dl tej

fél csomag vaníliás pudingpor (szerintem pl.tejszínes pudingporral jobb lenne, legközelebb azt fogok használni)

1 vanília rúd felének a belseje

3 ek porcukor

30 dkg margarin

3 tojássárgája

15 dkg porcukor

Teteje

3 tojásfehérje

10 dkg porcukor

1 fél citrom héja és leve

Csokiforgács a díszítéshez

Tészta készítése

Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját összekeverjük a tejjel és az olajjal, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, fahéjat, diót. Összekeverjük. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük majd óvatosan hozzákeverjük

Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük és 160 C-on 35 percig sütjük.

Krém:

Tejből, a pudingból és a 3 ek. cukorból sűrű pudingot főzünk. A tojássárgáját összekeverjük a cukorral ezt a forró pudinghoz keverjük majd a  puha margarint és a vaníliát is hozzákeverjük, teljesen sima krémet kapunk. -Érdemes a tojást előbb kivenni a hűtőből, mert szoba hőmérsékletű alapanyagnál nem fog kicsapódni az edény falára, sima krémet fogunk kapni-.

Rákenjük a tészta tetejére, hűtőbe tesszük.

Teteje:

A cukrot és a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a citromhéjat és a levét kevés ideig tovább verjük a habot, majd a pudingos krémre simítjuk. Visszatesszük a hűtőbe.

Ha megdermedt csokiforgáccsal tálaljuk.

A kép még dermesztés előtt készült.

Tovább a blogra »