Ezt a sütit karácsonykor nagyon sokszor sütjük -anyukám egyik nagy kedvence-, de azért néha előkerül év közben is, mint például most is.
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg liszt
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg darált dió
1 evőkanál kakaópor
15 dkg vaj
1 marék magozott meggy
1 teáskanál mézes fűszerkeverék
A tetejére:
porcukor
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a vaníliás cukrot, a sütőport, a diót, a kakaóport, a fűszerkeveréket és a meggyet. Csomómentesre keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Muffin formába töltjük (ha papír nélkül sütjük, előtte kivajazzuk a formát), és 180 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, ha nem ragad a tűre a tészta, akkor elkészült. Porcukorral megszórjuk, különféle formákat is szórhatunk rá tetszés szerint.
Kedves Judit!Igen, a diót darálva kell hozzáadni. Sokkal jobb ennél a süteménynél, ha nem ropog a fog alatt, mindjárt kijavítom a receptben is, köszönöm a kérdést. 🙂 Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kedves Krisztina!Nagyon jól hangzik ez a recept. Egy kérdésem lenne: a diót darálva kell hozzáadni?Köszönöm szépen!
Köszönöm 🙂 Múlt karácsonykor be is neveztem egy receptversenybe, igaz díjat nem nyert, de attól még nagy kedvenc maradt ez a muffin.
Nagyon guszta