Anyacsavarintó

Tarka meggyes

Ez egy nagyon egyszerű meggyes sütemény, igaz a krémekkel valahogy mindig meggyűlik a bajom, de azért csak elkészült a mai sütemény. A meggy az egyik kedvenc gyümölcsünk, így amibe lehet előszeretettel használom, mint most is.

Hozzávalók:

Tészta:
30 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg margarin
1 cs. sütőpor
5 tojás
2 ek. kakaópor
2 ek. tej
1 üveg meggybefőtt

Krém:

4 dl meggylé
2 db vaníliás puding
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sütőport és a tojások sárgájával elkeverjük. Óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjéket. Kivajazott tepsibe simítjuk a massza egyik felét, a másik feléhez 2 ek. kakaóport és 2 ek. tejet keverünk és a fehér masszára simítjuk. Rászórjuk a lecsöpögtetett meggyet.  180 C-on kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
A meggylét a pudinggal sűrűre főzzük, amikor kihűlt hozzákeverjük a cukorral elkevert vajat. A kihűlt tésztára simítjuk.
A tetejére olvasztott csokit is kenhetünk, de anélkül is finom.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kriszta says:

    Szóval úgy szerettem volna írni,hogy mind2nknek egyforma a hátterünk,csak más színű:-)

  2. Kriszta says:

    Szia!Fincsi lehet!Nagyon jól néz ki!Most látom csak,hogy neked egyforma a hátterünk:-)csak az enyém lila!:-)Krisztinák vagyunk:-)))

  3. Köszönöm szépen 🙂 Még a széle sem ment kárba, mert poharakba tördeltem a maradék krémet és csokit rákanalaztam, igaz így a kutyi kicsit rosszul járt, mert a süti széle általában az övé, most viszont ezt találtam ki még poharas sütinek is bevált.

  4. Latsia says:

    Jézusom, de guszta!!! Imádom a meggyet!

  5. Mézigörl says:

    Ejha! Guszta nagyon, még nem sütöttem ilyet…:):)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!