Anyacsavarintó

Rakott kel

Ma egy hagyományos rakott kelkáposzta készült ebédre, csak gyorsan beteszem a sütőbe és hagyom sülni nem kell vele bajlódni, és nagyon-nagyon finom, de talán nem is kell bemutatnom ezt a fantasztikus ételt.

Hozzávalók:

1,3 kg káposzta
80 dkg darálthús
2 dl rizs
1 nagy fej hagyma
1 nagy doboz tejföl
só, bors, pirospaprika, olaj

A káposzta torzsáját kivágjuk, majd forró olajos, sós vízben picit átfőzzük, hogy puhuljon és a lapuk könnyen leváljanak. A tejfölt egy kis tálba öntjük és megsózzuk, majd hűtőbe tesszük.
A hagymát üvegesre pároljuk, rárakjuk a darált húst sózzuk, borsozzuk, majd picit átpirítjuk, a végén kiskanál pirospaprika kerül rá, jól összekeverjük.
A rizst félig megfőzzük, majd összekeverjük a hússal.
A káposztalevelek felét olajozott tepsibe fektetjük, úgy, hogy betakarja tepsi alját, megsózzuk. Rákanalazzuk a rizses-húsos keveréket. Ismét káposztalevél réteg kerül rá, picit megolajozzuk és rákanalazzuk a tejfölt, hogy teljesen befedje a káposztát.
Alufóliával letakarjuk és 180 C-on kb. 1,5 órát sütjük. A vége előtt 5 perccel levesszük a fóliát és még visszatesszük a sütőbe, hogy a tejföl is pici színt kapjon.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Viktória Komlós says:

    Nagyon finom volt, én is megcsináltam. Annyit változtattam, hogy Knorr bolognai porral készítettem a húst. Így sokkal szaftosabb és ízletesebb lett számomra és a családomnak is. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki így is!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!