Cicegében sült comb tejfölösen

Ez egy remek egytálétel, akár egy vasárnapi főételnek is kiváló. Szinte bármilyen húsból elkészíthető.

Cicegéhez:

70-80 dkg burgonya

1 tojás

liszt

4 gerezd fokhagyma

petrezselyem

só, bors

liszt

Hús:

8 szelet hús, jelen esetben sertéscomb

Feltét:

3 kispohár vagy 1 nagy tejföl

3-4 gerezd fokhagyma



reszelt sajt a tetejére

-A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, félretesszük.

-A burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a tojást a áttört fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, enyhén borsozzuk  és annyi lisztet adunk hozzá míg egy viszonylag sűrű, de még kenhető tésztát kapunk.

– A húst jó alaposan bekenjük a masszával és forró olajban szép aranyszínűre sütjük.

 – A tejfölhöz hozzáadjuk az áttört fokhagymát, megsózzuk.

– A húst tepsibe tesszük, majd rákenjük a tejfölt.

– Alufóliával letakarva 180 C-on kb. 3/4 órát sütjük, ha puha a hús levesszük a fóliát és visszatesszük picit, hogy a tejföl kicsit rásüljön, a végén sajtot reszelünk rá és aranybarnára sütjük.

Tovább a blogra »