Anyacsavarintó

Búvár túrós

Íme egy klasszikus “dobálós” recept, az ilyen könnyű sütiket így hívom, mert szinte tényleg csak bedobjuk a hozzávalókat és keverünk. Igaz, hogy nem vagyok túró rajongó, de ebben a sütiben kifejezetten imádom, egy kedves kolléganőmtől van a recept  pici változtatással elkészítettem a saját verziómat. A búvár nevet onnan kapta, hogy a túró sütés közben „belemerül” a tésztába. Ezt is pikk-pakk sütinek mondanám, mert nagyon-nagyon hamar elkészíthető érdemes kipróbálni, ha valaki még nem találkozott ezzel a fincsi süteménnyel.
Tészta:
20 dkg cukor
1 tojás
1,5 dl olaj
2 cs. vaníliás cukor
35 dkg liszt
2 ek. cukrozatlan kakaópor
2 doboz kefír
1 doboz tejföl
1 kiskanál szódabikarbóna
Túrós töltelék:
50 dkg túró
2 tojás
Cukor (ízlés szerint)
1 cs. vaníliás cukor
12 dkg vaj
A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, margarinnal kikent lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük.
A túrós töltelékhez a vajat megolvasztjuk, és a többi hozzávalóval jól elkeverjük, majd kanalanként tetszés szerinti formációban a tésztára halmozzuk.
180 C-on tűpróbáig sütjük.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Paukovicsné , Boda Zsuzsa says:

    Kedves Krisztina , örömmel nézegettem a honlapját , ami ötletes és izléses , csupán egy dolog szomoritott el , mint Ausztráliába élö nöt az adagolások a receptekben nem eléggé érthetök számomra . Pl. 2 doboz kefir – hány dcl ? 1 doboz telföl – hány dcl ? a tejföl savanyu , vagy édes stb … ? Sok ember bojong a neten és talán hasznos lenne , ha a külföldön élökre is gondolnának . Elöre is hálásan köszönöm a megértését és ha lenne olyan kedves kérem inf. a pontos adagolással kapcsolatban. Tisztelettel Paukovicsné , Boda Zsuzsa


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!