Anyacsavarintó

Búgócsiga

Múlt héten érkezett postán a  Rama legújabb szakácskönyvecskéje. Átlapozva találtam egy nagyon tetszetős süteményt, amit muszáj volt kipróbálnom. Nem is kellett csalódnom, mert nagyon finom kelt tészta almásan, fahéjasan kicsi kürtöskalács beütéssel, egyszóval: Remek!
A tészta:
58 dkg liszt
4 dkg porcukor
10 dkg puha margarin
2,5 dkg élesztő
3 tojás
3 dl langyos tej
1 cs. vaníliás cukor
½ citrom reszelt héja
1 csapott mokkáskanál só
Kenéshez
30 dkg kristálycukor
1 mokkáskanál fahéj
12 dkg olvasztott vaj
Töltelék
2 nagyobb édes alma
2 ek. kristálycukor
1 kevés őrölt fahéj
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Kb. 70×60 cm-es téglalapot nyújtjuk a tésztából. Megkenjük olvasztott vajjal, és egyenletesen rászórjuk a kristálycukros fahéjat.
4  csíkra vágjuk a tésztát és egyenként feltekerjük őket. A csíkokból másfél centis darabokat vágunk. Élükre állítva csigákat formázunk, kicsit kúpalakúra kinyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és ismét megkelesztjük.
200 C-on 10-15 perc alatt készre sütjük, vigyázat, mert gyorsan barnulnak!
Az almákat meghámozzuk majd egy lábasba reszeljük, hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot, majd pároljuk, amíg a lé elpárolog.
A kész csigákat ezzel a töltelékkel töltjük meg. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves Pharm!Tényleg nem volt egyértelmű a leírás 🙁 Két kisült csigát ragasztok össze az almával 🙂

  2. Pharm says:

    Ha már megsültek a cigák, hogy töltöd meg almával?

  3. Búgócsiga, de jó név! A recept is tetszik:)

  4. Mézigörl says:

    Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  5. Mézigörl says:

    Alma-fahéj…nah eeeeez kell nekem! Helyesek a gyöngyöcskék is rajta! :))))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!