Anyacsavarintó

Hókifli

Ez egy nagyon egyszerű hókifli recept, melyet a kisfiammal szoktam elkészíteni, annyira könnyű, hogy a gyerekek is tudnak benne segíteni. Nálunk a kiflicskék feltekergetésének van nagy sikere, igaz így nem lesznek szép szabályosak, de ki bánja, ha a pici kezek készítik, nagyon jó szombat délutáni elfoglaltság egy kiadós séta után.

40 dkg rétesliszt
10 dkg simaliszt
20 dkg margarin
1 púpozott ek. porcukor+szóráshoz
1 csipet só
2 dkg élesztő+pici tej és cukor
1 doboz tejföl
2 cs. vaníliás cukor
lekvár ízlés szerint

Az élesztőt felfuttatjuk a kevés tejjel és cukorral. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal sima tésztát gyúrunk.
Fél órát pihentetjük.
Kinyújtjuk és derelyevágóval kockákat vágunk.
A közepére halmozunk egy kevés sűrű-vagy sütésálló lekvárt és kifliformára feltekerjük kicsit behajlítjuk őket.
150 C-os sütőbe tesszük és kb. 20-25 percig sütjük, 10 perc után a sütő hőmérsékletét felemeljük 180 C-ra.
Egy adag porcukrot tányérba teszünk és összekeverjük két csomag vaníliás cukorral.
A még forró kiflicskéket megforgatjuk benne.

Kép 053

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bianka says:

    Én még sosem készítettem, pedig nagyon szeretem és bármi lehet a tölteléke

  2. Nálunk is szokott dióval készülni karácsony környékén, de év közben lekvárt szoktam beletenni, de gondolkodom, hogy valamilyen krémmel is ki kellene próbálni.

  3. Mónika says:

    Jaj bocsi, a másik Krisztára gondoltam meglepi ügyben.

  4. Mónika says:

    Mi dióval szeretjük. így is fincsi lehet. Kész a meglepi, hét elején útnak indítom.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!