Túrógombóc csokiöntettel

Régebben valahogy nem szerettem a túrógombócot, túl száraznak találtam(tejföllel meg valahogy nem jött be). A kisfiam viszont rajong érte, főleg csokiöntettel és valahogy én is kezdem megkedvelni, na nem azt mondom, hogy a kedvencem lesz, de így csokisan már sokkal finomabb és így elég gyakran készítem el egy-egy hétköznapi ebédre.

Gombóc:

50 dkg túró

10 dkg vaj

4 db tojás

10 dkg búzadara

zsemlemorzsa (pont annyi, amitől még nem lesz száraz, de  ettől nem fog elázni a gombóc kb.1 ek.,de a többi hozzávalótól függ)+ pirításhoz

fél  citrom reszelt héja

csipet só

1 kanál cukor (ízlés szerinti kanállal 😉  )

1 kávéskanál cukrozatlan kakaópor(csak a színe miatt)

Csokiöntet:

Na itt sokszor “csalok”, mert főzés nélkül elkészíthető pudingot készítek hozzá

1 zacskó főzés nélküli csokis pudingpor (leírás szerint elkészítem)

Azért a legjobb a hagyományosan készített csokiöntet

A vajat simára keverem a mixerben, hozzáadjuk a tojásokat az áttört túrót és ezt is simává keverjük.

Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, búzadarát, cukrot, sót, citromhéjat, kakaóport, elkeverjük és gombócokat formálunk. Sós vízben kifőzzük, aranybarnára pirított zsemlemorzsába hempergetjük.

Csokiöntettel és a bátrabbak porcukorral is tálalhatják.

Tovább a blogra »