Régebben valahogy nem szerettem a túrógombócot, túl száraznak találtam(tejföllel meg valahogy nem jött be). A kisfiam viszont rajong érte, főleg csokiöntettel és valahogy én is kezdem megkedvelni, na nem azt mondom, hogy a kedvencem lesz, de így csokisan már sokkal finomabb és így elég gyakran készítem el egy-egy hétköznapi ebédre.
Gombóc:
50 dkg túró
10 dkg vaj
4 db tojás
10 dkg búzadara
zsemlemorzsa (pont annyi, amitől még nem lesz száraz, de ettől nem fog elázni a gombóc kb.1 ek.,de a többi hozzávalótól függ)+ pirításhoz
fél citrom reszelt héja
csipet só
1 kanál cukor (ízlés szerinti kanállal 😉 )
1 kávéskanál cukrozatlan kakaópor(csak a színe miatt)
Csokiöntet:
Na itt sokszor “csalok”, mert főzés nélkül elkészíthető pudingot készítek hozzá
1 zacskó főzés nélküli csokis pudingpor (leírás szerint elkészítem)
Azért a legjobb a hagyományosan készített csokiöntet
A vajat simára keverem a mixerben, hozzáadjuk a tojásokat az áttört túrót és ezt is simává keverjük.
Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, búzadarát, cukrot, sót, citromhéjat, kakaóport, elkeverjük és gombócokat formálunk. Sós vízben kifőzzük, aranybarnára pirított zsemlemorzsába hempergetjük.
Csokiöntettel és a bátrabbak porcukorral is tálalhatják.