Anyacsavarintó

Tavasz és babgulyás

Végre itt a tavasz!!!!! Kijöhetünk a négy fal közül és indulhat a kinti sütés, főzés, kertészkedés!!!!

Babgulyás készült ma és elültetésre kerültek az első tavaszi virágok is, mert ilyenkor van egy pici időm kertészkedni, mivel a kinti főzés a férjem asztala 🙂
 Egy jó tanács, ha vizes a fa nálatok is, ahogy mi is jártunk ma, akkor egy matracpumpával levegőt fújunk közvetlen a tűzre és könnyen begyullad.

Babgulyás:

80 dkg sertéscomb kockára vágva
50 dkg tarkabab
2 babérlevél
só, bors, vegeta
3-4 sárgarépa
2-3 fehérrépa
2 nagyobb gerezd zeller
fokhagyma (ízlés szerint)
1 fej vöröshagyma
1 nagy csipet szódabikarbóna
6-8 szem nagyobb burgonya
A rántáshoz:
olaj, liszt, fokhagyma, petrezselyem, pirospaprika

A babot előző este beáztatjuk. A leveshez a hozzávalókat megmossuk, felvágjuk a hagymák mehetnek bele egybe, fűszerezzük, majd felengedjük vízzel és tűz fölött a hozzávalók puhulásáig főzzük, közben sózzuk és felengedhetjük még vízzel, amennyiben szükséges. Hagyományos módon elkészítjük a rántást, majd 10-15 percig még forraljuk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kriszta says:

    Szia!!Én adni szeretnék “Egy jó szót” mivel sokat olvasgatom az oldalad és invitálni Eszter játékába!!Katt ide!http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

  2. Erika says:

    Én is küldök Neked valamit, lehet, hogy már megelőztek, de eggyel több sosem árt!:)

  3. Foodafok says:

    Gyönyörűek a virágok, és jó nézni, hogy előkerült a bogrács. Szinte érezni az ízét. Ismételten köszönöm a Tőled kapott Díjat. http://usubufood.blogspot.com/2011/03/dijak-es-teli-alom.html

  4. A kollega says:

    Szia,nézz átt hozzám 🙂 meglepi vár.

  5. Kriszta says:

    Meglepim van számodra!Nézz be hozzám!

  6. Ditta says:

    Mi is már elrendezgettük a virágokat az udvaron:-)Nagyon szépek a virágaid,és a babgulyás meg isteni,hamarosan nekünk is előkerül a bogrács:-)

  7. Meg is kívantam, jól jönne most egy tányérral!Kérlek nézz be hozzám, van egy meglepim számodra 🙂

  8. Köszönöm és én is kívánok további szép estét! 🙂

  9. Mrita says:

    Végre, hogy itt a tavasz, kint lehetünk és lehet kint főzni. A babgulyás finom és szépek a virágok, további szép napot!Üdv. rita


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!