Töltött paprika-egyszerű

Átcsúszott a mai reggelre a 3. bejegyzés.

Egy, a kezdő háziasszonyok számára is könnyen elkészíthető receptet hoztam. Nálunk így tavasz táján a töltött paprika nagyon kedvelt étel, hétvégi ebédnek kitűnő választás.

1kg darált sertés comb

10 db tv paprika

1 konzerv paradicsom 140 g

2 dl rizs

1 fej fokhagyma

1/2 fej vöröshagyma

1 tojás

só, bors

1 ek. zsír

kevés cukor(ízlés szerint)

rántáshoz:

kevés olaj

3,5 ek. liszt

pirospaprika

A húst összekeverjük a rizzsel, az áttört fokhagymával, hagymával, a tojással, sózzuk, borsozzuk és végül hozzákeverjük az 1 ek. zsírt.

A hússal megtöltjük a kicsumázott paprikákat, ha marad ki hús nem kell megijedni gombócokat formálunk belőlük, ezeknek a külön gombócoknak a gyerkőcök szoktak örülni.

A megtöltött paprikákat és a gombócokat egy lábasba helyezzük, 1 konzerv paradicsomot kevés vízzel elkeverünk, majd ráöntjük a paprikákra és még annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje a töltött paprikákat és a gombócokat.

Enyhén sózzuk, borsozzuk.

Puhára főzzük.

Az olajból, lisztből és pirospaprikából viszonylag sűrű rántást készítünk és ráöntjük a megfőtt ételre, jól megkeverjük, de vigyázzunk, hogy ne törjenek a paprikák és a gombócok.

Majd ízlés szerint ízesítjük némi cukorral és amennyiben szükséget sóval is.

Tovább a blogra »