A kertben idén viszonylag sok medvehagyma nőtt, gondoltam miért is ne lehetne akár egy muffin alapíze eme remek fűszernövény, a mackósajt már csak a ráadás, ha már medve, azaz lúd 🙂 legyen kövér
1 csokor medvehagyma kb. 12-13 levél
1 tk olívaolaj
2,5 dl liszt
3 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
1/2 teáskanál vegeta (el is hagyható)
2 tojás
2,5 dl tej
2-3 háromszögletű mackósajt, legjobb a zöld fűszeres vagy tejszínes
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, vegetával. A tejet elkeverjük a tojásokkal. A medvehagymát apróra vágjuk, a sajtot is felvágjuk apró darabokra és a lisztbe forgatjuk. Hozzákeverjük a tojásos, olívás tejet, amit előzőleg jól elkevertünk. Jól összedolgozzuk egy fakanál vagy keverőkanál segítségével, ha kell még igazíthatunk picit liszttel vagy tejjel az állagán, a lényeg, hogy egy viszonylag sűrű, de nem túl kemény tésztát kapjunk.
Muffin papírral bélelt vagy kivajazott muffin formába töltjük a tésztát kb. a feléig töltsük meg a papírokat és 180 C-on kb. 15 perc alatt megsütjük.
A tetejét díszíthetjük snidlinggel, vagy magokkal.
Nagyon szeretem a sós muffinokat! Sajna érdekes módon ezzel a család férfitagjai nincsenek így… Nekik a muffin csokis, akkor is, ha nem is édesszájúak…
Medvehagyma minden mennyiségben :)Guszta a muffinod :)Köszönöm, hogy olvasóm lettél.
medvehagyma meg muffin?akkor ötvözve a lányok kívámsága (muffin), meg nekem a medvehagyma. éljen-éljen.
Mackósajt?Akkor jöhet!minden mennyiségben!:-)Nagyszerű recept!
Köszönöm, és ráadásul még egészséges is ez a legjobb benne és persze, hogy lehet enni a hagymát minden mennyiségben 🙂
Végre a sok medvehagymás recept között egy muffin is!
Nagyon jól néz ki!
Nem csak szépséges lett, de biztos nagyon finom is
Nagyon ügyes vagy, nagyon guszta.