Pudingos kosárka

Ismét újságból választottam receptet.

Húsvétra igazán finom és könnyű desszert ez a Dr. Oetker féle pudingos kosárka.

Hozzávalók:

Tésztához:

20 dkg liszt

1 kk. sütőpor

10 dkg margarin

1 csipet só

1 ek. porcukor

3.ek. víz

Töltelék:





1 cs. vaníliás pudingpor

5 dkg porcukor

5 dl tej

2 tojás

Tetejére:





2 dl habtejszín

szeletelt, pirított mandula (ez el is hagyható)

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, ami nekem kicsit először nehézkesnek tűnt, de egy kis kitartással tényleg összeállt a tészta nem kellett hozzá több víz vagy margarin.  30 percre hűtőbe tesszük.

A pudingból hagyományos módon pudingot készítünk, majd amíg forró hozzákeverjük a 2 tojást.

A tésztánál úgy írja az alaprecept, hogy 3mm vékonyra nyújtsuk ki, szúrjunk ki kb. 6 cm köröket. Na ezt a macerát kihagytam, kisebb golyókat formáztam és belenyomkodtam a kosárkaformába, a fölösleget leszedtem a forma tetejéről, nekem ez így egyszerűbb és sokkal gyorsabb volt, de ne felejtsük el előtte kivajazni, lisztezni a formát.

A kibélelt kosárkákba belekanalazzuk a kihűlt pudingot, nekem eleve kicsit soknak tűnt a puding így a gyerkőcök jól járnak, mert segíthetnek a “mosogatásban”.

180 C-on kb. 30 percig sütjük. Ha kicsit kihűlt kiszedjük a formából.

Felverjük a tejszínhabot, ha szoktunk habfixálót használni, akkor tehetünk bele egy fél zacskóval, majd a tejszínt a már kihűlt pudingos kosárkákra halmozzuk.

*****/****

Csak azért 4 csillagos a recept, mert nekem néhol sok volt a hozzávalók mennyisége pl. puding-tej, tejszín, illetve a receptnél feltüntetett 20 darabnak is csak a fele jött ki ebből a mennyiségből. Egyébként nagyon finom recept, amit érdemes kipróbálni.





A recept a Blikk Nők konyha áprilisi számából való





Tovább a blogra »