Anyacsavarintó

Memphisi oldalas

fűszeráruház által felajánlott fűszer különlegességeket próbálgattam a héten, az egyik ezek közül a Memphisi oldalas fűszerkeverék volt, ami igazán elnyerte a tetszésünket. Nagyon kellemes ízeket adott át a húsnak és pont megfelelő volt az ízek aránya se  nem túl sok, se nem túl kevés.
Az alkotóelemek a következők voltak: barnacukor, só, bors, paprika, mustármag, hagyma, fokhagyma, chili, kömény, zeller és oregáno. Már csak elolvasni is igazi ízkavalkád, hát még megkóstolni…

1,5 kg oldalas
zsír
Memphisi fűszerkeverék
mustár

A húst jól megszórjuk a fűszerkeverékkel (egyéb ízesítésre nincs szükség) és kevés zsírral illetve vízzel feltesszük közepes tűzre egy serpenyőbe, fedővel lefedve puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük és a vége felé hozzáadunk 1 evőkanál mustárt, amitől kellemes ízt és állagot kap a zsír, ezt tálalhatjuk a hús mellé, de hűtőbe téve kenyérre kenve is nagyon finom.

Egyszerű és nagyszerű hétvégi ebéd némi petrezselymes krumplival és salátával.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anita Eszene says:

    Ki is fogom próbálni…sőt a testvéremnek is elküldöm ezt a receptet.

  2. Éva says:

    Nagyon finom lehet szeretem a füszerkeverékeket jó ízt ad a húsnak!

  3. Gizi says:

    Nagyon guszta, így a krumplival isteni finom lehetett. Ma én is oldalast sütöttem, igaz saját magam kevertem hozzá a fűszereket. Én is nagyon elégedett vagyok a Fűszerház fűszereivel, nagyon finomak.:)

  4. Bianka says:

    Szeretem az oldalast, ez is szívesen megenném


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!