Banán jégkrém-2 variáció+Díj

Az a helyzet, hogy fagylaltkészítő gépünk az nincs (majd egyszer lesz, remélem), viszont a jégkrémre nagy az igény, főleg, amikor ilyen meleg van, mint a héten is. Tehát elő kell állnom valami egészséges csemegével, ami hideg és finom is, mivel a bolti jégkrémeket annyira nem preferálom, így itthon készül robotgép segítségével a “fagyi” direkt nem hívom sem fagyinak sem sorbet-nek, mert valójában egyik sem, inkább valamilyen átmenet a kettő között (már csak egy jó nevet kellene találni neki).

 Ami jó benne, hogy nem kell sok alapanyag az elkészítéshez és nagyon könnyen variálható, pl. a banánhoz remekül passzol pár szem eper is, vagy a jégkrémünk tetejét csokiba márthatjuk, vagy cukorgyöngybe stb. Amikor eltaláljuk a megfelelő keverési időt akkor tényleg igazán finom krémes állagú hideg csemege készülhet pár perc alatt.

Kaptam egy díjat  Évától, amit nagyon szépen köszönök, örülök, hogy gondolt a blogomra.

Hozzávalók:

2,5-3 dl tej

1 tojás

1 banán

pár szem eper(el is hagyható)

cukor ízlés szerint, kóstolgatni kötelező! 🙂

1. variáció

A tejet és a tojássárgáját, pár mp-ig turmixoljuk, majd hozzáadjuk a banánt és a cukrot, így is turmixoljuk, amíg sima nem lesz. Már tölthető is jégkrémformába kb. az adag negyedét használjuk fel, ha a kettes variációt is elkészítjük.

2. variáció





Az előző turmixból megmaradt részhez hozzákeverjük óvatosan az előzőleg felvert tojásfehérjét. Ezt is szépen formákba kanalazzuk.

Mehet is a mélyhűtőbe és már csak azt kell kivárni míg megfagy.

Amennyiben dobozba tesszük akkor, azt az adagot amelyik a fehérjével együtt készült időnként össze kell keverni vagy rázni, hogy egyenletesen fagyjon meg.

A díj:

Tovább a blogra »