Ismét grillpác vasárnapi sütögetéshez

Ismét grilleztünk, mivel az idő szép és nagyon szeretjük azokat a tevékenységeket, amik a grillezés során adódnak, úgy, mint pácolás, sütögetés, beszélgetések stb., így ma is előkerült a grillsütő.

Egy egyszerű, de annál finomabb pác készült a csirkéhez:

Hozzávalók:

csirkemellfilé

mustár

2 ek. méz

só, bors

1/4 hagyma

1 gerezd fokhagyma

rozmaring

borsikafű

kakukkfű

tárkony

bazsalikom

1 pici olívaolaj

A hússzeleteket egy tálba tesszük, a mustárt összekeverjük az olajjal és a mézzel sózzuk, borsozzuk, majd a hagymát és a fokhagymát hagymanyomóval áttörjük és hozzákeverjük a mustárhoz, végül a fűszereket apróra vágjuk (vagy használhatunk szárított fűszerkeveréket is, az is kiváló erre a célra) és ezt is hozzákeverjük a mustárhoz, végül a  húst jó alaposan bedörzsöljük vele. 1 éjszakát hűtőszekrényben érleljük.

Tovább a blogra »