Anyacsavarintó

Igen, még mindig meggy a téma.
Igazi balkáni sütemény, nagyon finom nem is sokban tér el a mi hagyományos rétesünktől, de nagyon finom és egyszerű desszert.
Az alaphoz:
500 g réteslap
100 g darált dió
kevés olaj
1 kg meggy
300 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
Glazúrhoz:
3 tojássárgája
1,5 dl tejföl
Szóráshoz:

porcukor
A meggyet kimagozzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük.
A réteslapból 3-at használunk 1 tekercshez. Az első lapot nedves konyharuhára fektetjük, majd olajjal megkenjük rátesszük a következő lapot ezt szintén vékonyan olajozzuk, majd jöhet a 3. lap. 
A 3. lapra egyenletesen darált diót szórunk, majd elosztjuk szintén egyenletesen a meggyet és megszórjuk a kétféle cukorral.  Óvatosan feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 
Előmelegített sütőben 180 C-on addig sütjük, míg pirosodni nem kezd kb. 20 perc. 
Elkészítjük a glazúrt, ami annyit jelent, hogy a tojássárgáját jól elkeverjük a tejföllel és ezt kenjük a már pirosodó rétesre. Visszatesszük a sütőbe, amit feltekerünk 200 C-ra és pár perc alatt ismét szép aranyszínűre sütjük.  Hűlni hagyjuk.
Porcukorral tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!