Elég rég nem írtam, mondhatnám, hogy alkotói válságban voltam, de mivel nem tartom magamat művésznek, így ezt nem mondhatom, de valahogy mostanában csak a jól bevált receptek kerültek elő, így nem is volt mit feltenni a blogra. Közbejött egy kéthetes szabadság, ami szintén sok időt elvett a netezéstől, főleg, hogy egy hétig egy rokon kisfiú is nálunk vendégeskedett és szinte reggeltől estig programoztunk valahol, képek köv. bejegyzésben.
Most így pont egy évvel a blog indulása óta (huha 1 éves lett a blogom, nem gondoltam volna, hogy ilyen kitartóan fogom írni és ennyire fog szórakoztatni, valamint ennyi kedves, új barátot, ismerőst köszönhetek majd a blogomnak) Ezúton is köszönöm a sok kedves hozzászólást, biztatást és látogatást a blogomon.) Ennyit az érzelgős részről, mivel egyébként sem vagyok egy nagy szülinapot ünneplő :))
Fogyis recepteket, majd akkor folytatom, ha igény lesz rá a neten így is rengeteg jobbnál jobb tipp kering, így szerintem, akit érint megtalálja a kiváló tippeket.
Egy nagyon kedves díjat kaptam az elmúlt hetekben Csillától , ezúton üzenem Neki, hogy nagyon tetszik a blogja és sok sikert kívánok a blogoláshoz. Gyakori vendég leszek Nála :))
Egy remek hírt is kaptam ma, a Nestlé által meghirdetett babareceptversenyen a mediterrán pörköltöm lett az egyik díjazott, köszönöm szépen a szavazatokat minden kedves látogatómnak.
Remélem nem hagytam ki semmi fontosat.
Azt hiszem már csak a somlói galuska receptje maradt hátra.
Lap:
1-1 készen kapható sima és kakaós piskótalap
Öntet:
20 dkg kristálycukor
2,5 dl víz
1 dl rum
1 cs vaníliás cukor
1 narancs és 1 citrom reszelt héja
Krém:
5 dl tej
3 tojás
5 csapott ek. liszt
3 ek. porcukor
1 rúd vanília
Töltelék:
10 dkg dió
5 dkg baracklekvár
10 dkg mazsola
1 kávéskanál kakaó
Csokiöntethez:
Ha nagyon sietünk egy főzés nélküli csokipuding 😉
vagy
10 dkg kakaó
25 dkg cukor
1,5 dl víz
1 dl rum (nálunk most kókuszlikőr került bele 2 ek.)
Tetejére:
Tejszínhab
Pörkölt mogyoró
Az öntethez összekeverjük a kétféle cukrot, a citrushéjakat a rumot és a vizet és egy lábasban összeforraljuk, majd kihűtjük.
A krémhez 4 dl tejet felforralunk és belefőzzük az előzőleg 1 dl tejjel összekevert tojások sárgáját a vaníliarúd kikapart magjait és a lisztet. Sűrűsödésig főzzük, majd amíg még meleg hozzáadjuk a tojások felvert habját. Ezt is kihűtjük.
A csokiöntethez a kakaóport a cukorral a vízzel és a rummal lassú tűzön forrásig melegítjük, majd kihűtjük.
A diót apróra vágjuk, a mazsolát rumba áztatjuk, majd lecsepegtetjük.
A sima piskótából tetszés szerinti kockát vágunk és meglocsoljuk az öntettel, rákenjük a baracklekvárt, majd megkenjük a krémmel és megszórjuk a dióval és mazsolával. Ráhelyezzük a kakaós piskótát és ugyanígy megkenjük, végül beborítjuk a sima piskótával.
Annyi kockát készítünk, amennyi piskótánk van.
A végén leöntjük a csokiöntettel, megszórjuk mogyoróval és tejszínhabbal tálaljuk.
nagyon jól néz ki, meg is éheztem 🙂
Boldog blogszülinapot kívánok!!!Gratulálok a díjhoz!!! A somlói pedig nagyon finom lehetett.:)
Boldog “blogszülinapot”! :))
Boldog blogszülinapot! A somlói szuper. :)))
Köszönöm szépen 🙂
Gratulálok mindenhez! 🙂 Mozgalmas időszak ez! A somlói pedig… eszméletlen!
Istenien néz ki!