Blogszülinap, díj, somlói galuska és egyebek

Elég rég nem írtam, mondhatnám, hogy alkotói válságban voltam, de mivel nem tartom magamat művésznek, így ezt nem mondhatom, de valahogy mostanában csak a jól bevált receptek kerültek elő, így nem is volt mit feltenni a blogra. Közbejött egy kéthetes szabadság, ami szintén sok időt elvett a netezéstől, főleg, hogy egy hétig egy rokon kisfiú is nálunk vendégeskedett és szinte reggeltől estig programoztunk valahol, képek köv. bejegyzésben.

Most így pont egy évvel a blog indulása óta (huha 1 éves lett a blogom, nem gondoltam volna, hogy ilyen kitartóan fogom írni és ennyire fog szórakoztatni, valamint ennyi kedves, új barátot, ismerőst köszönhetek majd a blogomnak) Ezúton is köszönöm a sok kedves hozzászólást, biztatást és látogatást a blogomon.) Ennyit az érzelgős részről, mivel egyébként sem vagyok egy nagy szülinapot ünneplő :))

Fogyis recepteket, majd akkor folytatom, ha igény lesz rá a neten így is rengeteg jobbnál jobb tipp kering, így szerintem, akit érint megtalálja a kiváló tippeket.

Egy nagyon kedves díjat kaptam az elmúlt hetekben Csillától , ezúton üzenem Neki, hogy nagyon tetszik a blogja és sok sikert kívánok a blogoláshoz. Gyakori vendég leszek Nála :))

Egy remek hírt is kaptam ma, a Nestlé által meghirdetett babareceptversenyenmediterrán pörköltöm lett az egyik díjazott, köszönöm szépen a szavazatokat minden kedves látogatómnak.

Remélem nem hagytam ki semmi fontosat.

Azt hiszem már csak a somlói galuska receptje maradt hátra.

Lap:

1-1 készen kapható sima és kakaós piskótalap

Öntet:

20 dkg kristálycukor

2,5 dl víz

1 dl rum

1 cs vaníliás cukor

1 narancs és 1 citrom reszelt héja

Krém:

5 dl tej

3 tojás

5 csapott ek. liszt

3 ek. porcukor

1 rúd vanília

Töltelék:

10 dkg dió

5 dkg baracklekvár

10 dkg mazsola

1 kávéskanál kakaó

Csokiöntethez:

Ha nagyon sietünk egy főzés nélküli csokipuding 😉

vagy

10 dkg kakaó

25 dkg cukor

1,5 dl víz

1 dl rum (nálunk most kókuszlikőr került bele 2 ek.)

Tetejére:

Tejszínhab

Pörkölt mogyoró

Az öntethez összekeverjük a kétféle cukrot, a citrushéjakat a rumot és a vizet és egy lábasban összeforraljuk, majd kihűtjük.

A krémhez 4 dl  tejet felforralunk és  belefőzzük az előzőleg 1 dl tejjel összekevert tojások sárgáját a vaníliarúd kikapart magjait és a lisztet. Sűrűsödésig főzzük, majd amíg még meleg hozzáadjuk a tojások felvert habját.  Ezt is kihűtjük.

A csokiöntethez a kakaóport a cukorral a vízzel és a rummal lassú tűzön forrásig melegítjük, majd kihűtjük.

A diót apróra vágjuk, a mazsolát rumba áztatjuk, majd lecsepegtetjük.

A sima piskótából tetszés szerinti kockát vágunk és meglocsoljuk az öntettel, rákenjük a baracklekvárt, majd megkenjük a krémmel és megszórjuk a  dióval és mazsolával. Ráhelyezzük a kakaós piskótát és ugyanígy megkenjük, végül beborítjuk a sima piskótával.

Annyi kockát készítünk, amennyi piskótánk van.

A végén leöntjük a csokiöntettel, megszórjuk mogyoróval és tejszínhabbal tálaljuk.

Tovább a blogra »