Programajánló- Adventi vásár Szentendrén

Nagyjából 20 évig éltem Szentendrén, most sem élünk túl messze, így gyakran adódik alkalom egy kis sétát tenni a városban. Ezt a legjobban ilyenkor élvezzük, amikor a gyönyörű kisvárosban szinte tapintani lehet az ünnepi hangulatot. A sétáló utca ilyenkor adventi vásári forgataggá alakul, pici házikókból kínálják a helyi vállalkozások kézműves termékeit, gasztronómiai csodáit.

Remélem lesz, aki kedvet kap és kilátogat egy kis sétára, forró csokira, vagy éppen a koripályára-mert bizony idén már ez is van-, vagy akár a karácsonyi múzeumba. Eme utóbbiban sajnos nem engedélyezett a fotózás, jobban mondva dehogyisnem 500 Ft-ért lehet fotózni, így nézzétek el, hogy a beszámolóból ez kimarad, de egyébként érdemes betérni, mert gyönyörű régi díszekben gyönyörködhetünk és csodásabbnál csodásabb karácsonyi díszeket vásárolhatunk már kb. 400 Ft-tól.

Itt lehet bővebb információhoz jutni:

http://www.szentendreadvent.hu/Vasarok/
Karácsonyi múzeum
http://hubayhaz.com/index.php

Jöjjön mindez képekben

                                              A karácsonyi múzeum bejárata

A Fő tér

Betlehem

                                                                A Fa

                                                        A felújított sétáló utca

                                           

                                     Gasztro finomságokból is válogathatunk

                                           

                                          Remek ajándék lehet és az ára is teljesen ok

Egy kis mellékutca, ezekből nagyon sok van Szentendrén érdemes bebarangolni

Itt készült ez a fincsi forró csoki, mivel Szentendrén található a Szamos Csokoládéműhely, Múzeum és cukrászda, kihagyhatalan
Szamos-Szentendre
Szaloncukrot kb. 3400 Ft/kg áron láttam
A forró csokit pedig 280 Ft/dl áron adják, de megéri megkóstolni, krémesen lágy, nem túl édes, de nagyon csokis.

Köszönöm, hogy velem tartottatok a virtuális vásárba, ha van kedvetek egészen 2012 január 8.-ig ellátogathattok Szentendrére.
Tovább a blogra »