Ez az egyszerű finomság akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét, de fogyaszthatjuk önmagában nasiként is.
8 db répa
1 tk. olíva olaj
2 tk kakukkfű
2 tk. cukor
1/2 tk. só
3/4 bögre víz
kevés mazsola /elhagyható/
A répát megtisztítjuk és kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. Az olajjal, sóval, cukorral és kakukkfűvel elkevert vízbe tesszük és lefedve 4 órára hűtőbe tesszük. Majd az egészet egy lábasba öntjük és kb. 10 perc alatt letakarva puhára pároljuk (figyeljünk nehogy elfogyjon alóla a víz), majd ismét kb. 10 perc alatt kevergetés mellett elfőzzük a vizet, így a répa finom, fényes mázat kap.
Mazsolával díszítjük.



Nagyon örülök neki, hogy ennyien kipróbáljátok, ha lesz lehetőségetek kérlek írjátok meg milyen volt 🙂
Imádom a sárgarépát > bárhogy is legyen elkészítve! 🙂 Mentettem a receptet…
Nagyon jól mutat:) Imádom a répát,mindenféle formában:)
Nagyon szeretem a sárgarépát, és ez egy igazán finom köret lehet. El is mentem a receptet és kipróbálom.:)
Nagyon tetszik! Köszi, el is kérem a receptet. 🙂
Jó ötlet köretnek is:-))))
Imádom a répát nyersen is:) Így is ki fogom próbálni:)
De jó kis ízes vega kaja!)