Anyacsavarintó

Mázas répa

Ez az egyszerű finomság akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét, de fogyaszthatjuk önmagában nasiként is.

8 db répa
1 tk. olíva olaj
2 tk kakukkfű
2 tk. cukor
1/2 tk. só
3/4 bögre víz
kevés mazsola /elhagyható/

 A répát megtisztítjuk és kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. Az olajjal, sóval, cukorral és kakukkfűvel elkevert vízbe tesszük és lefedve 4 órára hűtőbe tesszük. Majd az egészet egy lábasba öntjük és kb. 10 perc alatt letakarva puhára pároljuk (figyeljünk nehogy elfogyjon alóla a víz), majd ismét kb. 10 perc alatt kevergetés mellett elfőzzük a vizet, így a répa finom, fényes mázat kap.
Mazsolával díszítjük.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nagyon örülök neki, hogy ennyien kipróbáljátok, ha lesz lehetőségetek kérlek írjátok meg milyen volt 🙂

  2. Gabriella says:

    Imádom a sárgarépát > bárhogy is legyen elkészítve! 🙂 Mentettem a receptet…

  3. trollanyu says:

    Nagyon jól mutat:) Imádom a répát,mindenféle formában:)

  4. Gizi says:

    Nagyon szeretem a sárgarépát, és ez egy igazán finom köret lehet. El is mentem a receptet és kipróbálom.:)

  5. Petra says:

    Nagyon tetszik! Köszi, el is kérem a receptet. 🙂

  6. Roza says:

    Imádom a répát nyersen is:) Így is ki fogom próbálni:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!