Krémes, könnyen elkészíthető finomság, nekünk egyik nagy kedvencünk. A neten több helyen is megtalálható, de azért beírom a receptet, hátha nem szeretnétek keresgélni 🙂
A krémhez:
1 csomag eper ízű puding
1 csomag tejszín ízű puding
9 dl tej,
6 evőkanál cukor
/A puding variálható, lehet csak vanília, csak eper, vagy vanília-puncs, nálunk az eper-tejszín variáció jött be/
A tésztához:
5 tojás
25 dkg cukor
1 dl tej
1 dl olaj
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
kevés reszelt citromhéj, éppen csak legyen aromája
A tetejére:
2 kis pohár tejföl
5 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A pudingot megfőzzük, félrerakjuk kihűlni, mielőtt dolgoznánk vele habverővel simára keverjük.A tojások sárgáját a cukorral elkeverjük.
Hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a liszttel elkevert kakaót és sütőport, a végén a tésztához adjuk a keményre vert tojások habját, óvatosan beleforgatjuk.
Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük a tésztát, és egy kisebb vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot, felváltva a két ízt.
180 fokon megsütjük.
2 pohár tejfölbe elkeverünk 5 evőkanál porcukrot és a forrón kivett sütire öntjük egyenletesen elkenjük
Hú ez macerás,de nagyon finom lehet!!!
Nagyon tetszik ez a recepted is. Guszta süti. 🙂
Imádom! Szuper, hogy eszembe juttattad! Jól néz ki, most meg is ennék belőle egyet-kettőt… 🙂