Anyacsavarintó

Kráter süti

Krémes, könnyen elkészíthető finomság, nekünk egyik nagy kedvencünk. A neten több helyen is megtalálható, de azért beírom a receptet, hátha nem szeretnétek keresgélni 🙂

A krémhez
1 csomag eper ízű puding 
1 csomag tejszín ízű puding
9 dl tej
6 evőkanál cukor
/A puding variálható, lehet csak vanília, csak eper, vagy vanília-puncs, nálunk az eper-tejszín variáció jött be/

A tésztához
5 tojás
25 dkg cukor
1 dl tej
1 dl olaj
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor

kevés reszelt citromhéj, éppen csak legyen aromája


A tetejére:
2 kis pohár tejföl
5 evőkanál porcukor

Elkészítés: 


A pudingot megfőzzük, félrerakjuk kihűlni, mielőtt dolgoznánk vele habverővel simára keverjük.A tojások sárgáját a cukorral elkeverjük. 
Hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a liszttel elkevert kakaót és sütőport,  a végén a tésztához adjuk a keményre vert tojások habját, óvatosan beleforgatjuk. 
Kivajazott, lisztezett  tepsibe tesszük a tésztát, és egy kisebb vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot, felváltva a két ízt. 
180 fokon megsütjük. 
2 pohár tejfölbe elkeverünk 5 evőkanál porcukrot és a forrón kivett sütire öntjük egyenletesen  elkenjük


Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Petra says:

    Nagyon tetszik ez a recepted is. Guszta süti. 🙂

  2. Gabriella says:

    Imádom! Szuper, hogy eszembe juttattad! Jól néz ki, most meg is ennék belőle egyet-kettőt… 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!