Anyacsavarintó

Szilvalekváros-csokis macaron

Talán a blogokon már lecsengett a macaron mánia, nálam most került terítékre, eddig érlelődött a döntés, hogy érdemes-e belevágni hiszen olyan macerás. Ezt a nézetemet még most az elkészítés után is fenntartom!
Kb. 5 db lett olyan, ami kinézetre vállalható, az aprónép viszont csak 1-et hagyott a fotózáshoz, így legalább tudom, hogy ehető is lett. 🙂

A macaront a Dining Guide-on megjelent Zazzi cukrászda receptje alapján készítettem

A linkre kattintva képekkel illusztrálva is megtalálhatjátok a folyamatot, szerintem jól lehet a leírás és a képek alapján dolgozni a recepttel.

Először úgy időzítettem, hogy ünnepekre megpihenjen  a 2×110 g tojásfehérje ez 2 napot vett igénybe.

30 dkg cukorból és 7,5 dkg vízből szirupot főztem, ami akkor jó, ha szépen bugyog, nekem nincsen itthon hőmérőm így fogalmam nem volt mikor éri el a 118 C-os kívánt hőmérsékletet, így ránézésre dolgoztam, tehát vártam még olyan szép habos lett.

Robotgépbe tettem az első adag tojásfehérjét és elkezdtem felverni és közben óvatosan hozzácsorgattam a cukorszirupot, majd addig kellett verni még közepesen kemény nem lett a hab (na az én gépem amúgy is csak ilyet akar produkálni tojásfehérjéből, így ez kipipálva).

A vége felé pár csepp kék ételfestéket is kevertem hozzá.

Egy másik tálba a második adag tojásfehérjét elkevertem 30 dkg mandulaliszttel és 30 dkg porcukorral.

Összeöntöttem a szirupos és a mandulalisztes keveréket, elkeverjük és kevergetjük, amíg ki nem hűl, minő macera ez a macaron….

Habzsákba töltjük és korongokat nyomunk a sütőpapírra, úgy, hogy szép simák legyenek, na itt már kezdtem elveszíteni a türelmet és a cérnát.

Jöhet 30 perc pihi macaron-nak és készítőjüknek egyaránt.

160C-on 14 percig sütjük.

A töltelék már nagyon egyszerű lett, kicsi csokival megkentem a kihűlt korongokat és bográcsban főtt múlt évi szilvalekvárt kentem rá.

El kell mondanom nem lett a kedvenc édességem, főleg, ha nekem kellene megsütni őket. Nem azt mondom, ha cukrászdába szembe fog jönni talán veszek belőle, de itthon nem lesz a sütőm gyakori vendége.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. trollanyu says:

    Pedig nagyon csinoska:) Még sosem sütöttem, most fontolgatom. Majd ha lesz egy nagyon nyugis napom, nekiállok:)

  2. Éva says:

    Nagyon jól néz ki, biztos finom! Még én sem csináltam ezt a fajta édességet!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!