Virágzó eperkert- avagy virággal és sajttal duplán töltött eper

A második bor amely a Patricius Borháztól érkezett  a Patricius Tokaji Katinka volt.

Most ehhez az édes borhoz alkottam borfalatot, be kell vallanom igazi kihívás volt.

A bor töppedt szőlőből készült, késő novemberben szüretelték a szőlőt, amikor már a túlérett szemek mellett megjelentek az aszúsodott szemek is.

Fahordóban érlelődött és magában hordozza a késői szüret ízvilágát.

Fantasztikusan lágy és édes, én a gyümölcsöt  enyhe mazsolás ízzel igen hangsúlyosnak éreztem.

Ezeket figyelembe véve született meg a Virágzó eperkert nevet viselő üde, színes, tavaszi  falatkám.

Hozzávalók

Eper

Gorgonzola sajt (kb 10 dkg)

Darált dió

Árvácska

Kicsi bazsalikomlevelek

Kevés olívaolaj (lehetőleg spray)

Az epret megtisztítjuk, félbevágjuk és a belsejét karalábévájóval enyhén kivágjuk.

A kivájt gyümölcshúst félretesszük, ezzel töltjük meg a sajtot.

A sajtból akkora falatkát vágunk, hogy az eperbe tudjuk tölteni, majd félbevágjuk és megtöltjük az eper kivájt részével.

Nagyon enyhén olívaolajjal befújjuk a sajtot és darált dióba hempergetjük.

Beletesszük a félbevágott eperbe, majd rátesszük az eper másik részét és beletűzzük az árvácskát valamint a pici bazsalikomlevélkét.

Tovább a blogra »