Anyacsavarintó

Egyszerű, gyors fehérkenyér

Legutóbb egy nagyon egyszerű és mégis gyors kenyeret néztem ki a hazikenyer.hu-ról
Tényleg gyorsan elkészíthető és finom is, könnyű a tésztával dolgozni, mivel ez nálam azért is fő szempont, mert szeretem kézzel dagasztani a kenyeret, hiába áll a kenyérsütő a szekrény tetején, valahogy nem barátkoztunk össze. Tehát a hozzávalók mennyisége pont tökéletes, a végeredmény pedig egy finom kenyértészta, ami zsemleként is megállta a helyét.

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 ek. cukor
1 tk. só
60 ml étolaj
2,5 dl langyos víz

Az élesztőt pici meleg vízben, kevéske cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt megdagasztjuk a tésztát, cipót vagy zsemléket formálunk. Duplájára kelesztjük, tetejét bekenjük vízzel és bevagdossuk. 180 C-os légkeveréses sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. tücsi says:

    Ez egy finom,gyors és olcsó kenyér. Mentettem.köszi!:)

  2. PO says:

    Mostanában én is sokat kísérleteztem. Tönkölylisztből nagyon finomat csináltam, legutóbb pedig olyan keverékből, amiben a perui lila kukorica kissé lilásra színezte a tésztát.A múltkor láttam valakinél egy kereszt alakú vágást, a kenyér nagyon szépen, virágként kicsit megnyílt, gyönyörű volt. Nekem ezt még nem sikerült elérni.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!