Anyacsavarintó

Forrázott saláta

Néha jól esik nem csupán a hagyományos roppanós salátaleveleket enni, hanem egy picit másfélét. Főleg olyankor jöhet jól ez a megoldás, amikor picit keményebbek vagy kevésbé frissek, roppanósak a levelek.

1 fej saláta
2 gerezd fokhagyma
ecet
cukor
olaj

0,5 liter víz

A salátát megmossuk és falatokra tépkedjük, majd megsózzuk és fél órát állni hagyjuk, kinyomkodjuk a sós levet.
A fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon átforgatjuk, nem kell barnára pirítani, csak éppen kapja meg az olaj, majd felengedjük vízzel, ecetet és cukrot adunk hozzá ízlés szerint, majd felforraljuk és a forrásban lévő vízzel öntjük le a salátát. Lehűtve tálaljuk. Snidlingvirággal díszítjük.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gizi says:

    ÓÓÓÓ, de régen nem ettem így elkészítve a salátát. Az anyukám mindig így csinálta, leforrázta. A férjem sokáig csak így volt hajlandó megenni, aztán szépen leszoktattam róla, és feledésbe is merült. Köszönöm, hogy eszembe juttattad, hétvégére el is készítem.:)

  2. Anikó says:

    Pont úgy készíted ahogy a nagymamámék is, ők csak így ették, nyersen soha.Egyszer én is megcsinálom, bár öntött salátát már készítettem, az roppanósabb marad, meg imádom a salátalevest és főzeléket is:-))))

  3. Köszönöm a tippet, legközelebb picit kihűtöm előtte.

  4. Anonymous says:

    Ezt én “döglött” salátának ismerem.Bizony, így jobban átérnek az ízek,mintha hidegen készítjük el a füvet.Én kísérletezni szoktam a langyos salátalé készítésével is. Kicsit hűtöm, mielőtt ráöntöm, akkor nem szottyad meg ennyire, az íze mégisjobban átjárja. Nyuci.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!