Epres-narancsos csokitorta

Ezt a narancsos piskóta alapreceptet nagyon sokszor használom, mert univerzális, megunhatatlan és gyorsan készen van. Az eper most napi vendég  konyhánkban, esszük simán, turmixoljuk, gyümölcssalátába, így a torta sem maradhatott ki.

Ráadásul időm sem volt sok, de nincs is szükség sok időre, vagy szöszmötölésre, keverjük, sütjük, kenjük, hűtjük és készen is van, a gyerekek nagy kedvence, ez abból is látszik, hogy szeletelve már nem is tudtam lefotózni olyan gyorsan eltűnt. A hűtés fontos, úgy kalkuláljunk az elkészítésnél, nálunk általában ezt nehéz kivárni sokszor megvágjuk még mielőtt a krém teljesen megszilárdulna, úgy is nagyon finom, de akkor hibátlan, amikor már teljesen megdermedt a krém. A képeket is csak kapkodva sikerült elkészítenem 🙁

Tészta:

4 db közepes tojás

30 dkg kristálycukor

1 narancs (reszelt héja és leve (kb. 1 dl)

4 ek. forró víz

1 cs. sütőpor

20 dkg liszt

Krém:

2 cs. főznivaló csokoládés puding 

20 dkg kristálycukor

2 tojás

7 dl tej

20 dkg margarin

Tésztára:

laponként 4 ek narancslé 

kb. 25-30 dkg eper

Díszítés:

eper, tejszínhab

Tészta:


A tojás sárgáját kb. 20 dkg cukorral fehéredésig keverünk. A narancs héját lereszeljük és hozzákeverjük, a levét kifacsarjuk (kb 1 dl) ezt is belekeverjük, jöhet a forró víz. A sütőporos liszttel simára keverjük.

Felverjük a tojásfehérjét, amihez a maradék cukrot a vége felé hozzákeverjük, majd óvatosan a narancsos masszába forgatjuk.

Margarinnal kikent tortaformába öntjük, majd kb 170 C-on 30 perc alatt megsütjük, érdemes félidőben letakarni alufóliával.

Kihűtjük, majd 3 részre vágjuk, óvatosan.





A lapokat meglocsoljuk a narancslével, de nem áztatjuk el, csak pont annyit, amennyit beszív a tészta (3-4ek./lap)





A krémhez a tejet, a pudingporokat, a cukrot és a tojásokat jól elkeverjük, majd sűrűre főzzük.

Majdnem teljesen kihűtjük, amikor már éppen csak langyos belekeverjük a margarint.





A legalsó lapot megkenjük a csokikrémmel, majd eperszeleteket rakosgatunk rá, jöhet a következő lap ezt is megkenjük csokikrémmel és erre is szeletekre vágott epret teszünk. Jön az utolsó lap és beboríthatjuk a tortát a maradék krémmel. Minimum 3-4 órára hűtőbe tesszük, tejszínhabbal és eperrel díszítjük. 













Tovább a blogra »