Gyors eperkocka

Ismét egy nagyon gyorsan elkészíthető süteményt hoztam, ilyen melegben és amikor fesztivál fesztivált ér pont a gyorsan elkészíthető ételeket és édességeket szeretem, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül.

Tésztához

5 tojás

30 dkg cukor

1 dl tej

1 dl olaj

25 dkg liszt

2 evőkanál kakaópor(nem cukrozott)

1 csomag sütőpor

2 kupaknyi amaretto likőr

Krém:

1 csomag epres pudingpor (lehet vaníliás is)

4,5 dl tej

4 evőkanál cukor

Kb-20-30 szem eper, a kisebbek félbe vágva,  a nagyobbak negyedelve

A tejből, cukorból és a pudingporból hagyományosan pudingot főzünk, félretesszük hűlni.

A cukrot elkeverjük a tojások sárgájával.  Fehéredésig keverjük, a legjobb habverővel elvégezni ezt a műveletet, majd átváltani keverőkanálra.

Hozzákeverjük az olajat, a tejet és az amaretto likőrt.

A lisztet, sütőport és a kakaóport összekeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgájához.

A fehérjéből kemény habot verünk és a csokis krémbe forgatjuk, óvatos mozdulattokkal.

Az eper 3/4-ed részét beleforgatjuk  a masszába, ezt is óvatos mozdulatokkal csináljuk.

Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát, majd a pudingot is rásimítjuk, úgy, hogy itt-ott kilátszódjon a tészta, legyen helye sütésnél kicsit feljönni.

A pudingra rakosgatjuk a megmaradt epret.

180 C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Tovább a blogra »