Anyacsavarintó

Sárgadinnye krémleves, főzés nélkül-2 variáció

Még mindig maradjunk a krémleveseknél, ezen belül is egyik kedvenc nyári gyümölcsömnél a sárgadinnyénél.
Ne feledjük, hogy a leveshez érdemes nagyon érett dinnyét választanunk, mert a kissé zöld belsejű dinnye nem biztos, hogy ugyanolyan finom levest eredményez.

Melegebb napokon igyekszünk a lehető legkevesebb időt a tűzhely mellett tölteni, ezért is jó, ha van a tarsolyunkban olyan leves, amit nem kell főzni.

1 nagy érett sárgadinnye
porcukor (a dinnye édességétől függően, reméljük nem tököt fogunk ki)
1 csipet fahéj
2 dl tejszín

A második variációhoz amaretto likőrből 1 mk.

A dinnyét félbevágjuk kimagozzuk, a húsának a háromnegyedét leturmixoljuk, majd cukorral és a fahéjjal is átmixeljük, végül hozzáadjuk a tejszínt elkeverjük és jól behűtve dinnyekockákon/csíkokon tálaljuk.

A második variációnál hozzáadjuk az amaretto likőrt is a mandulával remek összhangba kerülnek.

Készen is van a könnyű nyári levesünk.

A tetejére mentalevelet teszünk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Érdekesnek tűnik ez a leveske. Most viszont legfőképp azért jöttem, hogy szóljak, nyertél a nálam hirdetett ARAH-játékon. Nézz be hozzám, ott találod a többi infót. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!