1 éjszakás túrós pogácsa

Mostanában tényleg annyira nincs időm a blogommal foglalkozni, hogy az szinte fájdalom, persze most nem mentségeket keresek egyszerűen ez van. Vannak sokkal fontosabb dolgok, amikkel így vagy úgy, de muszáj foglalkozni és ez látszik meg a blogon is, remélhetőleg hamarosan újult erővel tudom tartalommal feltölteni és megtölteni a blogot.

Talán annyi még ide tartozik gasztro vonatkozásban, hogy eltűnésem egyik oka, hogy kisfiamnál kiderült, hogy tejfehérje allergiás, tehát még laktózmentes tejet/tejtermékeket sem ihat/ehet, szigorú diéta, szóval nem egyszerű időszak. Ráadásul ez egy olyan terület, ami számomra is ismeretlen most barátkozunk a gondolattal és próbáljuk kialakítani a mindennapi étkezést szinte minimumra leszorítva a tejtermékeket, ami nem egyszerű egy tejimádónál.



kép forrása

Akkor jöjjön az 1 éjszakás túrós pogácsa, ami szerintem elronthatatlan és nagyon jól elő lehet készülni vele egy vendégeskedésre is. Nem kell vacakolni kelesztéssel, még sütőporra sincs szükség.

1/2 kg túró

1/2 kg liszt

1/2 kg margarin

3-4 kávéskanál só

1 tojás a tetejére

Ezt az egészet összegyúrjuk, bedobjuk a hűtőbe, ahol megpihen egy éjszakát és másnap már csak nyújtjuk, szaggatjuk, tojással megkenjük, majd megsütjük és végül megesszük.

Tovább a blogra »