Anyacsavarintó

Kávékrémes ischler

Egy ilyen esős őszi napra, mint amilyen a mai is remek ez a sütemény, finoman krémes a kávé kellemes íze keveredik a jól ismert ischler ízével és a csokoládé is remek harmóniába kerül a krémmel. Nálunk olyan gyorsan elfogyott, hogy ezt a két árva süteményt sikerült fotózáshoz kimenekítenem.

Az eső pedig csak zuhog és zuhog….


kép forrása

A tésztához

25 dkg margarin
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg darált dió

A krémhez

2 kávéspohár erős kávé
2 ek liszt
2 tojás sárgája
25 dkg margarin
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 pici rumaroma

Tetejére
csokimáz

A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk, majd a tésztát vékonyra nyújtjuk és egy pici pogácsa szaggató segítségével kiszaggatjuk a köröket.
180 C-on megsütjük, majd kihűtjük.
Közben elkészítjük a kávékrémet.
A kávét a liszttel sűrűre főzzük, még melegen hozzákeverjük a két tojás sárgáját. A margarint elkeverjük a kétféle cukorral és a pici rumaromával, majd amikor kihűlt a kávé hozzákeverjük a cukros margarint, szép csomómentesre.
A kávékrémmel megtöltjük a korongokat és csokimázzal leöntjük.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!