Április 28 Tahitótfalu
Május 1. Pócsmegyer
-A főzőversenyen a legjobb szigeti pörköltet keressük!
-A tűzifát és az alapanyagot (5 kg hús, 2 kg hagyma, 3 kg krumpli) az önkormányzat biztosítja, evő- és főzőeszközöket a csapatok hozzanak magukkal.
-A gyülekező már 8 órától van, amikor is mindenki helyet választ magának és belakjuk a tavat. – 9-kor ünnepélyes tűzgyújtás és a főzőverseny kezdete.
-A főzőverseny csapatában nem lehet szakács vagy aki a vendéglátó iparban dolgozik.
VETÉLKEDŐ
-A délutáni vetélkedő egy vidám, közös játék ami persze “véresen komoly”, hisz eldől mely önkormányzat kormányoz legjobban idegen területen, “hivatalon kívül”.
Május 17-18 Verőce
kép forrása
Pünkösd Királyának Szakácsa Főző- és Cukrásza Süteménysütő Verseny Sckach Béla emlékére. Verőcén, a Csattogó-völgyben rendezik meg a kilencedik alkalommal az IPA (International Police Association) Magyar Szekció Együttműködő Szervezeteinek szervezésében május 17. és 19. között. Kapcsolódó rendezvények: május 17-18-ig Kétfordulós Pünkösdi halfogó verseny zajlik a Csattogó-völgy horgásztón, május 18-án Gyermeknap a völgyben.
PÜNKÖSD KIRÁLYÁNAK SZAKÁCSA FŐZŐ-, ÉS CUKRÁSZA SÜTEMÉNYSÜTŐ VERSENY
Prof. Popper György IBSSA elnöke, Szent György Lovag
Dr. Simon Tamás r. dandártábornok, IPA Magyar Szekció Elnöke
Kovács Tibor Fogaskerékgyár tulajdonosa
Greff József Csattogó-völgy tulajdonosa
Soós Zoltán Soóstészta kft tulajdonos
Szűcs László SzűcskerámIA
Szabadtűzi Lovagrend Rendvédelmi Főkapitánysága
Lovasi József – IPA MSZ Közép-Magyarországi Szervezet Elnöke
Kelemen Endre MNGSZ Budapesti Régió elnöke
Dózsa György MNGSZ Budapesti Régió elnöke
Dr. Simon Tamás r. dandártábornok, Szabadtűzi Lovagrend Nagymestere
Wenzelné Vigh Maya Venesz díjas Mester Cukrász, az Első Fehérasztal Lovagrend Mestere
Szikora Zoltán MNGSZ Somalier Bizottság Elnöke, borász
Galovtsik Erik a Nemzetközi Protokoll Egyesült “Protokoll Nagylánc” kitüntetettje, Ordo Hun-
garae Rend lovagja, Lovagklub elnöke, Magyar Protokollosok Országos Egyesületének alelnöke
Földes István Szabadtűzi Lovagrend tagja, alapítványi elnök
Győri János mesterszakács
– sütemény készítés esetén a benevező dönti el, hogy kollektív, vagy egyéni
alkotás, amit a zsűri elé visz.
I. – A szervezők által biztosított nyersanyagból készített ételek,
II. – A szabadon választott grill ételek.
III. – a nem húsalapanyagú ételek
Az állati eredetű nyersanyagok eredetét, származási helyét igazolni kell !
Futárban : Lovasi Viktor – IPA Magyar Szekció Közép-Magyarországi Szervezet Dunakeszi Rk.
E-mailen: ipajozsi@vipmail.hu, vagy lovasiviktor@gmail.hu
tudunk biztosítani !
díjazásához
2013.05.17. vacsora 2.800 Ft ( 10 EU )/fő
2013.05.18. vacsora 2.800 Ft ( 10 EU )/fő
feleség, férj, gyermek, valamint az igényelt éjszakák számát a jelentkezési lapon!
Vándorserleg: A zsűri döntése alapján az összeredmény figyelembevételével kerül kiadásra
(2012. évi győztes hozza magával).
1. kategória:
I – III. Serleg, oklevél, érem (a szervezők által biztosított nyersanyagból
készült ételekre vonatkozik)
2. kategória:
I-III. Serleg és érem „Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” (a
versenyzők által hozott nyersanyagból készült ételek)
3. kategória: (egyéb)
I-III. Serleg, oklevél, és érem
4. kategória: (sütemények) I-III. serleg, oklevél, különdíjak
felajánlásával a népi hagyományokat leginkább ápoló csapat részére
egy tagnak!
A nevezések sorrendjébe a csapatok sorszámot kapnak, mely egyben a főzőhely számát is jelenti majd. Az egy szervezethez tartozó csapatok természetesen egymás mellet foglalhatnak helyet.
A szervezeteknek lehetőség nyílig a bemutatkozásra szóban, illetve a főzőhelyen kialakított ismertető anyagok segítségével.
Nemzeti vagy tájjellegű ételkülönlegességek
látogatás Vácra, utazás Kismarosról – Királyrétre a kisvonattal, séta az erdőbe a zarándok utakon
16.00 a horgászverseny I. forduló kezdete ( külön kiírás szerint )
19.00 vacsora az étteremben és teraszán
20.00 zenés ismerkedési est az étteremnél
06.00 zenés ébresztő
07.00-08.00 reggeli az étteremben
07.00-8.00 – regisztráció, a nyersanyagok kiosztása
08.00-09.00 felkészülés a versenyre
09.00 rendezvény ünnepélyes megnyitója, díszőrök bevonulásával
09.10- főzőverseny kezdete – ágyúlövéssel hagyományőrzők
közben :
09.15 Bálint Emese harmonika művész fellépése
10.00-tól gyermek programok ( külön kiírás szerint )
10.20 Pannon Vitézlő Oskola Történelmi Vívó és Hadi Hagyományőrző Egyesület
bemutatója
10.00-10.30 a sütemények leadása
11.00 kutyás bemutató
11.00-12.00 sütemények zsűrizése
12.00.14.00 elkészített ételek bemutatása a zsűrinek
14.00 horgászverseny eredményhirdetése
15.00 Íjász bemutató
15.30 gyermekvetélkedők eredményhirdetése
16.00 apródok avatása eredményhirdetés a főző és sütőversenyben,
17.00-19.00 szabadprogram, felkészülés vacsora estre
19.00 vacsora az Éttermében
20.00 zenés, műsoros est az Éttermében ( Rendezvény terem)
Május 24-25-26 Leányfalu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: