Anyacsavarintó

Panna cotta eperöntettel

Gyönyörű epret volt lehetőségem rendelni, igazi hamisítatlan tahitótfalusi, magyar termelői epret.

Egyetlen egy rossz darab sem volt a csodás piros, édes hibátlan szemek között.

Honnan is rendeltem?

Vájling facebook oldaláról

A héten még biztosan lehet rendelni Budapest és környékén ki is szállítják, részletekről érdeklődjetek telefonon.
Hajrá, mert eperbefőzéshez, sütikhez vagy csak önmagában megenni is nagyon finom és egészséges.

Ilyen csodás eprek érkeznek a megrendelőkhöz.

Fénykép: Indul a mai eperszállítás! Hétköznap és hétvégén egyaránt tudtok rendelni, átvenni tőlünk friss, mézédes, szabadföldi epret. Bővebb információ és rendelés: itt privát üzenetben, a vajlinggasztro@gmail.com e-mail címen, vagy a +36 30 251 3401-es telefonszámon! :)

Fénykép: Sziasztok! Szuper hírem van! A hatalmas érdeklődésre való tekintettel következzen a ráadás: NYERJ 1 REKESZ (6.5 KG) EPRET! Ehhez mindössze az oldalon található epres bejegyzések egyikét kell LIKE-olnod és MEGOSZTANOD :) Sorsolás június 14-én! Hajrá!!!!
fotó: vájling facebook oldaláról

Nálam panna cotta készült eperöntettel

1 dl magas zsírtartalmú tej
1 nagy doboz tejszín kb. 5 dl, ha picit több van nem baj
5 lapzselatin
15 dkg kristálycukor
1 rúd vanília

A tejet és a tejszínt felforraljuk, a vaníliarúddal együtt. 
Levesszük a lángot és a már nem forrásban lévő tejes tejszínhez adjuk a zselatin lapokat és a cukrot, a vaníliarudat kivesszük. Tovább melegíteni már nem szükséges, de folyamatosan kevergetni kell, amíg langyosra nem hűl. 
Ezután kis formákba öntjük és a legjobb egy éjszakára hűtőbe tenni. 
Amikor van lehetőségem elrakom a pudingos pohárkákat, mert ilyenkor remekül fel lehet őket használni.
Eperöntet:
40 dkg eper
ízlés szerint cukor vagy méz
5-6 db epermenta levél
Az epret villával kicsit megnyomkodom, hozzáadom a cukrot és a nagyon apróra vágott epermentaleveleket. 
Kb. 6-8 percig főzöm.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. teller-cake says:

    Már olyan rég szeretnék panna cottat készíteni, de most már muszáj lesz! 😉 Gyönyörű eprekhez jutottál!

  2. Zsuzsa says:

    Az egyik legnagyobb kedvencem a panna cotta, a másik pedig az eper!Jó páros!!!: ) : ) : )


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!