Panna cotta eperöntettel

Gyönyörű epret volt lehetőségem rendelni, igazi hamisítatlan tahitótfalusi, magyar termelői epret.

Egyetlen egy rossz darab sem volt a csodás piros, édes hibátlan szemek között.

Honnan is rendeltem?

Vájling facebook oldaláról

A héten még biztosan lehet rendelni Budapest és környékén ki is szállítják, részletekről érdeklődjetek telefonon.

Hajrá, mert eperbefőzéshez, sütikhez vagy csak önmagában megenni is nagyon finom és egészséges.

Ilyen csodás eprek érkeznek a megrendelőkhöz.



fotó: vájling facebook oldaláról

Nálam panna cotta készült eperöntettel

1 dl magas zsírtartalmú tej

1 nagy doboz tejszín kb. 5 dl, ha picit több van nem baj

5 lapzselatin

15 dkg kristálycukor

1 rúd vanília

A tejet és a tejszínt felforraljuk, a vaníliarúddal együtt. 
Levesszük a lángot és a már nem forrásban lévő tejes tejszínhez adjuk a zselatin lapokat és a cukrot, a vaníliarudat kivesszük. Tovább melegíteni már nem szükséges, de folyamatosan kevergetni kell, amíg langyosra nem hűl. 
Ezután kis formákba öntjük és a legjobb egy éjszakára hűtőbe tenni. 
Amikor van lehetőségem elrakom a pudingos pohárkákat, mert ilyenkor remekül fel lehet őket használni.
Eperöntet:
40 dkg eper
ízlés szerint cukor vagy méz
5-6 db epermenta levél
Az epret villával kicsit megnyomkodom, hozzáadom a cukrot és a nagyon apróra vágott epermentaleveleket. 
Kb. 6-8 percig főzöm.
Tovább a blogra »