Anyacsavarintó

Csirke steak és játék!

A Nestlé    jóvoltából alkalmam nyílt megkóstolni és kipróbálni a Maggi szaftos csirke steak alapot, kétféle ízben kerti fűszeres és fokhagymás. Ráadásul még játszani is lehet, ha szeretnétek kipróbálni a papiruszokat és elkészíteni a zamatos csirkemellet egyszerűen a családnak. Részletek a bejegyzés végén.

Nyaraláshoz készülődünk, ilyenkor a feje tetején áll a ház, ki mit szeretne vinni és végül mit fog tudni vinni. A kettő nem egy és ugyanaz.

A gyerkőc az egész házat becsomagolná, férjuram alig vinne valamit, na ebből lenne a baj, ha Ő csomagolna, mert valószínűleg tényleg alig vinnénk valamit. Plusz ott vagyok én, aki igyekszem reálisan a kocsi kapacitását és a tényleges szükségleteink figyelembevételével csomagolni.
Legyen mindenkinek elég ruha, gyógyszer, naptej és egyéb vízparti nyaraláshoz szükséges kellék, és természetesen fürdőruha, mert általában anélkül szoktunk elindulni, valamint játékok, roller stb. 
Szóval a feje tetején áll minden, de tényleg viszont a vasárnapi ebédet mégiscsak prezentálni kell, ami nálunk hús kell, hogy legyen.

Egyszóval ma jól jöttek a papiruszok, mert villámgyorsan el tudtam készíteni az ebédet és remélhetőleg semmit nem hagyunk itthon, amire jövő héten szükség lehet.

Nézzük miről is van szó pontosan.

Fűszerpapírba csomagolva sütjük a csirke mellfilét, ráadásul olaj nélkül.

A hirdetés szerint mindig ugyanolyan omlósra, szaftosra és fűszeresre sül a hús. Kipróbáltam, tényleg így van, mert ma 12 papiruszba csomagolt pipimellet sütöttem ki a család legnagyobb megelégedésére. 

Készítettem hozzá petrezselymes krumplit és egy gyors nyári salátát.

A kerti fűszeres az abszolút kedvenc, mert ilyen zamatos kerti fűszerek alkotják, mint a rozmaring, bazsalikom, oregánó, kakukkfű, fekete bors, csillagánizs, fokhagyma.

1 kg csirkemellet 12 szeletre vágtam, kb. 1,5 cm vastagra.

Becsomagoltam a hússzeleteket egy-egy papiruszba és 3-as fokozaton teflonserpenyőben megsütöttem. 
Fontos, hogy a hőmérsékletet úgy állítsuk be, hogy ne legyen magas, szép lassan tudjuk megsütni a húsi mindkét oldalát, figyelve, hogy a fűszerek ne kezdjenek égni.

Egy jó tanács kerámia serpenyőbe ne süssük, mert nagyon felhevül és könnyen égetni kezdni a fűszereket. Kipróbáltam, tudom miről beszélek 🙂

Oldalanként kb. 5-7 percre van szükség.

Levesszük a papiruszt és tálaljuk.

A saláta roppant egyszerűen készült, nem túl erős ízekkel, hogy a húson lévő fűszerek tudjanak érvényesülni.

1 db uborka
1 db sárgarépa 
1 kis doboz tejföl
1 csapott ek. mustár
kevés cukor
frissen őrölt bors

A tejfölt összekeverjük a mustárral, cukorral, sóval és borssal, majd a lereszelt sárgarépát és szeletekre vágott uborkát hozzákeverjük. 1 órára a hűtőbe tesszük.



Mivel játékot említettem a címben hát jöjjön.

A Nestlé két kedves olvasómnak felajánlott a papiruszokból kipróbálásra.

Nagyon egyszerű a játék:

1. Legyél a facebook oldalam követője
2. Vagy a blogon ennél a megjegyzésnél hagyj üzenetet vagy pedig a facebook bejegyzés alatt.

Határidő Július 31!!!!! 

Jó játékot kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Hmm… megkóstolnám, most jól esne egy ilyen könnyed húsos-zöldséges fogás! 🙂

  2. Linyah says:

    Én is szívesen kipróbálnám. A képed alapján nagyon finomnak néz ki 🙂

  3. Kati! Megkérdezem őket, amint kapok választ közzéteszem. 🙂

  4. Kati says:

    Én szívesen kipróbálnám, de nem hiszem, hogy kiküldené a nyereményt Romániába a cég:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!