Csirke steak és játék!

A Nestlé    jóvoltából alkalmam nyílt megkóstolni és kipróbálni a Maggi szaftos csirke steak alapot, kétféle ízben kerti fűszeres és fokhagymás. Ráadásul még játszani is lehet, ha szeretnétek kipróbálni a papiruszokat és elkészíteni a zamatos csirkemellet egyszerűen a családnak. Részletek a bejegyzés végén.


Nyaraláshoz készülődünk, ilyenkor a feje tetején áll a ház, ki mit szeretne vinni és végül mit fog tudni vinni. A kettő nem egy és ugyanaz.


A gyerkőc az egész házat becsomagolná, férjuram alig vinne valamit, na ebből lenne a baj, ha Ő csomagolna, mert valószínűleg tényleg alig vinnénk valamit. Plusz ott vagyok én, aki igyekszem reálisan a kocsi kapacitását és a tényleges szükségleteink figyelembevételével csomagolni.
Legyen mindenkinek elég ruha, gyógyszer, naptej és egyéb vízparti nyaraláshoz szükséges kellék, és természetesen fürdőruha, mert általában anélkül szoktunk elindulni, valamint játékok, roller stb. 
Szóval a feje tetején áll minden, de tényleg viszont a vasárnapi ebédet mégiscsak prezentálni kell, ami nálunk hús kell, hogy legyen.


Egyszóval ma jól jöttek a papiruszok, mert villámgyorsan el tudtam készíteni az ebédet és remélhetőleg semmit nem hagyunk itthon, amire jövő héten szükség lehet.


Nézzük miről is van szó pontosan.


Fűszerpapírba csomagolva sütjük a csirke mellfilét, ráadásul olaj nélkül.


A hirdetés szerint mindig ugyanolyan omlósra, szaftosra és fűszeresre sül a hús. Kipróbáltam, tényleg így van, mert ma 12 papiruszba csomagolt pipimellet sütöttem ki a család legnagyobb megelégedésére. 


Készítettem hozzá petrezselymes krumplit és egy gyors nyári salátát.


A kerti fűszeres az abszolút kedvenc, mert ilyen zamatos kerti fűszerek alkotják, mint a rozmaring, bazsalikom, oregánó, kakukkfű, fekete bors, csillagánizs, fokhagyma.


1 kg csirkemellet 12 szeletre vágtam, kb. 1,5 cm vastagra.


Becsomagoltam a hússzeleteket egy-egy papiruszba és 3-as fokozaton teflonserpenyőben megsütöttem. 
Fontos, hogy a hőmérsékletet úgy állítsuk be, hogy ne legyen magas, szép lassan tudjuk megsütni a húsi mindkét oldalát, figyelve, hogy a fűszerek ne kezdjenek égni.


Egy jó tanács kerámia serpenyőbe ne süssük, mert nagyon felhevül és könnyen égetni kezdni a fűszereket. Kipróbáltam, tudom miről beszélek 🙂


Oldalanként kb. 5-7 percre van szükség.


Levesszük a papiruszt és tálaljuk.


A saláta roppant egyszerűen készült, nem túl erős ízekkel, hogy a húson lévő fűszerek tudjanak érvényesülni.


1 db uborka
1 db sárgarépa 
1 kis doboz tejföl
1 csapott ek. mustár
kevés cukor
frissen őrölt bors


A tejfölt összekeverjük a mustárral, cukorral, sóval és borssal, majd a lereszelt sárgarépát és szeletekre vágott uborkát hozzákeverjük. 1 órára a hűtőbe tesszük.






Mivel játékot említettem a címben hát jöjjön.


A Nestlé két kedves olvasómnak felajánlott a papiruszokból kipróbálásra.


Nagyon egyszerű a játék:


1. Legyél a facebook oldalam követője
2. Vagy a blogon ennél a megjegyzésnél hagyj üzenetet vagy pedig a facebook bejegyzés alatt.


Határidő Július 31!!!!! 


Jó játékot kívánok!
Kép forrása: http://www.nestle.hu/brands

Tovább a blogra »