Anyacsavarintó

Mézes-citromos Rákóczi lepény

Ez egy igazi ütős őszi sütemény.

A méz és a citrom által olyan igazi napfényes őszt idéző ízkombinációban lehet részünk, amit igazán kevés süteményről tudok elmondani, a túró-méz-citrom hármas valami fantasztikus párosítás, szerintem mostanában ez lesz a Nr1 sütemény itthon.

Miből gondolom?

Kivettem a sütőből és a fiúk már le is csaptak rá, még úgy melegen ahogy volt, sőt inkább forrón, bár szerintem a valódi ízeket kihűlve ízlelhetjük meg igazán, de ki bír ellenállni már csak az illatnak is, merthogy az is valami fantasztikus.

Kezdő konyhatündéreknek is bátran ajánlom, mert szinte elronthatatlan és hamar elkészül.

atmer2

Tésztához:

30 dkg liszt

18-20 dkg margarin

10 dkg porcukor

2 tojássárgája

késhegynyi szódabikarbóna

70 g tejföl /1 kis dobozos tejföl fele/

Krém:

50 dkg túró /most akciósan 320 Ft a madarasban/

10 dkg kristálycukor

1 evőkanál méz

1 citrom reszelt héja

5 dkg búzadara

3 tojássárgája

70 g tejföl / a kis doboz másik fele/

Tetejére:

5 tojássárgája

20 dkg porcukor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kivajazott lisztezett tepsibe nyomkodjuk /én itt sem bajlódtam a nyújtás, majd valahogy beemelgetem a sütőbe dologgal, túl macerás/. Villával megszurkáljuk és 180 C-os sütőben félig megsütjük.

Addig a krém hozzávalóit simára keverjük.

Majd a félig sült tésztára simítjuk és majdnem készre sütjük.

Ezalatt felverjük a tojásfehérjét a porcukorral.

A tojáshabot a majdnem teljesen megsült sütire simítjuk, kb. 150 C-ra  csökkentjük a hőmérsékletet és pont addig sütjük, míg a tojásfehérje ici-pici színt nem kap.

atmeret

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!