Új rovatot indítok Főzősuli címmel, ahol képekkel együtt bemutatom egy-egy egyszerűbb étel elkészítését, hátha a kezdő házitündéreknek ad egy kis magabiztosságot, hogy lépésről lépésre lekövethetővé válik az étel elkészítése.
1 nagy fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma
50 dkg sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna
1 ek. pirospaprika
só,
köménymag
1 paradicsom
1 paprika
45 dkg burgonya
45 dkg zöldbab
2 doboz tejföl
2 ek. liszt
1 marék kapor
pici ecet
A szalonnát kockára vágjuk és zsírjára pirítjuk ebbe tesszük a kockára vágott hagymát és fokhagymát, üvegesre pirítjuk. A kockára vágott húst gyorsan beletesszük majd a pirospaprikával a tűzről lehúzva jól átkavarjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, néha főzés közben megnézzük nem kell-e utána tölteni a vizet. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd sózzuk, köményezzük.
Addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. Amint megpuhult hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és zöldbabot, ezeket is puhára főzzük. A tejfölt elkeverjük a liszttel majd gyors mozdulatokkal belekeverjük a levesbe, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot is. A végén még igazíthatunk az ízeken illetve aki picit savanyúbban szereti, most tehet bele egy pici ecetet is, majd még egyszer átforraljuk.
Az alapanyagokat megtisztítjuk, meghámozzuk/lehetőleg segítséggel 🙂 /
A kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd a hagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk
Jöhet a pirospaprika és a kockára vágott hús, amit gyorsan átforgatunk
Vízzel felengedjük
Mehet is bele a kockára vágott paprika és paradicsom, itt jön a sózás és a köménymaggal se fukarkodjunk
Amikor majdnem puha a hús jöhet a zöldbab és a burgonya
A tejfölt elkeverjük a liszttel és hozzámerünk a forró levesből, majd habverővel simára keverjük
A lisztes tejfölt hozzáöntjük a leveshez és forralunk rajta egyet
Eközben megízesítjük egy kevés ecettel
Az utolsó lépés egy jó marék kapor és egy utolsó forralás
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: