Anyacsavarintó

Kefíres sütemény őszre hangolva

Az egyik kedvenc alapreceptemet variáltam át úgy, hogy az ízek passzoljanak az őszi időhöz és a szezonális gyümölcshöz, mint például az almához.

A hétvégére kicsit naposabb időt ígérnek, igazi kiránduló időt, hurrá!!!

Ez a süti remekül illik az elemózsiás csomagba, a hegy tetején megpihenve egy kellemes séta után, igazi finom nassolni való kicsiknek és nagyoknak.

Fele- fele arányban tartalmaz aszalt sárgabarackot és almát, hogy ki-ki megtalálja a kedvenc gyümölcsét.

A gyerekek iskolai tízóraiként is nagyon szokták szeretni.

WP_000665

 

Hozzávalók: /a mérce a kefires pohár/

 

2 pohár kefír

2 tojás

2 pohár cukor

4 pohár liszt

½  pohár olaj

1 csomag sütőpor

1/2 rúd vanília belseje

1 kk. jamaicai rumaroma/elhagyható, vagy kiváltható kk. rummal/

1 csipet só

1 nagy marék aszalt barack, kb 3 kisebb alma

kevés méz

Mindent  egy nagy tálba öntünk a gyümölcs és a méz kivételével és jól összekeverjük.

Kiolajozzuk- (igen, olajozzuk és nem vajazzuk), lisztezzük a tepsit majd beleöntjük a masszát.

A tészta egyik felére a darabokra vágott aszalt barackot szórjuk a tészta másik felére pedig a karikára vágott almát.

Az egészet megszórjuk fahéjas kristálycukorral.

180 C-on tűpróbáig sütjük.

A sütőből kivéve kevés mézet csepegtetünk rá, de ez el is hagyható.

 

WP_000668

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!