Az egyik kedvenc alapreceptemet variáltam át úgy, hogy az ízek passzoljanak az őszi időhöz és a szezonális gyümölcshöz, mint például az almához.
A hétvégére kicsit naposabb időt ígérnek, igazi kiránduló időt, hurrá!!!
Ez a süti remekül illik az elemózsiás csomagba, a hegy tetején megpihenve egy kellemes séta után, igazi finom nassolni való kicsiknek és nagyoknak.
Fele- fele arányban tartalmaz aszalt sárgabarackot és almát, hogy ki-ki megtalálja a kedvenc gyümölcsét.
A gyerekek iskolai tízóraiként is nagyon szokták szeretni.
Hozzávalók: /a mérce a kefires pohár/
2 pohár kefír
2 tojás
2 pohár cukor
4 pohár liszt
½ pohár olaj
1 csomag sütőpor
1/2 rúd vanília belseje
1 kk. jamaicai rumaroma/elhagyható, vagy kiváltható kk. rummal/
1 csipet só
1 nagy marék aszalt barack, kb 3 kisebb alma
kevés méz
Mindent egy nagy tálba öntünk a gyümölcs és a méz kivételével és jól összekeverjük.
Kiolajozzuk- (igen, olajozzuk és nem vajazzuk), lisztezzük a tepsit majd beleöntjük a masszát.
A tészta egyik felére a darabokra vágott aszalt barackot szórjuk a tészta másik felére pedig a karikára vágott almát.
Az egészet megszórjuk fahéjas kristálycukorral.
180 C-on tűpróbáig sütjük.
A sütőből kivéve kevés mézet csepegtetünk rá, de ez el is hagyható.