Anyacsavarintó

45 perces gyümölcstorta

Hihetetlen, de 45 perc alatt tényleg elkészíthető otthon is egy gyümölcstorta.

Nem éri meg boltban vásárolni a sokszor már kicsit szikkadt gyümölcstorta alapot, amikor otthon az alapot sütéssel együtt 25 perc alatt elkészíthetjük.

Ráadásul a fennmaradó 20 percben a tortát be is tudjuk fejezni.

Lássuk hogyan, kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánlom a siker biztos.

WP_000740

Az alaphoz, 27 cm tortaformát használva

4 tojás

10 dkg cukor

10 dkg liszt

1,5 ek olaj

margarin és liszt a forma kikenéséhez

Krém:

1 csomag tejszín ízű pudingpor

3 ek. porcukor

4 dl tej

A tetejére:

1-2 banán vagy tetszés szerintin gyümölcs

1 csomag zselatin

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, közben hozzáadjuk a cukrot, amivel még tovább verjük a habot. Ezután egy keverőtálba kanalazzuk a habot, majd a tojássárgákat egyenként  hozzákeverjük, valamint az olajat és végül a lisztet egy keverő lapát segítségével beleforgatjuk amíg szép sima tésztát nem kapunk.

A tortaformát alaposan kikenjük margarinnal, ügyelve, hogy a recéket is alaposan bevajazzuk, mert csak akkor lesz szép a torta formája. Vékonyan behintjük liszttel és a tésztát a formába simítjuk.

Alul-felül sütésre állítva a sütőt előmelegítjük és 180 C-on kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tűvel ellenőrizzük a tésztát, ha nem ragad a tűnkre a tészta, akkor elkészült.

Ezalatt megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük. Kövessük a csomagoláson előírtakat, csak a tej és cukor mennyiségét változtassuk, hogy sűrű kenhető krémet kapjunk.

A kihűlt tortát megkenjük a megfőzött pudinggal, majd a gyümölcsöt rárakjuk.

A tasakon található információk szerint elkészítjük a zselét, én a főzés mentes változatot szoktam használni, mert gyorsan elkészül.

A tortára csurgatjuk a zselét, nem muszáj mindet felhasználni, mert lehet, hogy túl sok a zselatin a tortára és nem szeretnénk, hogy elázzon a sütemény, ezért csak annyit használjunk amennyi a gyümölcsöket ellepi.

Fogyasztásig hűtőbe tesszük, de a legjobb 2-3 órát várni a felvágással, mert az ízek addigra érnek össze és a piskótánk is a kívánt állagot éri el.

WP_000747

 

WP_000745

 

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Krisztina Konyhája says:

    Kedves José Giuseppe! Már javítottam is, többszöri olvasás után sem tűnt fel a liszt hiánya a leírásnál, sajnos. Gondolom már Önnel is megesett, hogy egy szót kihagyott egy leírásnál, emberek vagyunk tévedhetünk. Köszönöm az észrevételt. Üdvözlettel: Krisztina.

  2. José Giuseppe says:

    Ez a recept kezdő háziasszonyoknak, például huszonéves lányoknak abszolút nem való, mert ha hiszitek, ha nem, de egy abszolút amatőr úgy fog eljárni, ahogy a receptben olvassa, liszt nélküli “tésztát” fog készíteni, ugyanis itt a tészta bekeveréséhez nincs odaírva, hogy a lisztet is tegyük bele. Még jó, hogy a hozzávalók között azért szerepel. A gyakorlottabb “cukrászoknak”, akik épp nem ismerik ezt a fajta tésztát, pedig nem ártott volna elmondani, hogy a lisztet mikor tegyék bele. Oké, én például megoldom, mert sokfajta tortatésztát, piskótákat ismerek, de mi van azokkal, akik kezdők, vagy éppen hogy haladók? ???? Azért írtam csak, mert bosszant, hogy a neten egyre több receptből kifelejtenek alapvető dolgokat! Üdv.: José Giuseppe (facebook)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!