Omlós sütőtökös szelet

Ismét előkerült az egyik kedvenc tökös süteményem, igazán finom és omlós. Még az is megkedvelheti a sütőtököt ebben a formában, aki egyébként nem szereti a sütőtököt.

Ezt a receptet  Dr Oetker-nél olvastam valamikor,  átalakítottam saját ízlés szerint, azt kell mondanom, hogy a sütés közben a konyhában szálló illat valami mesés volt, a sütőtök és a fűszerek illata leírhatatlan, az íze is nagyon pikáns és különleges, egyszóval érdemes kipróbálni ezt a sütit, úgyis most van sütőtökszezon.

Hozzávalók:

Tésztához:

1 sütőtök fele, apró kockára vágva

Alaptészta:

35 dkg liszt, lehet Graham liszt is

1 zacskó sütőpor

10 dkg barna cukor

1 tojás

0,5 dl étolaj

1 pohár tejföl

Tésztamorzsa

20 dkg liszt

10 dkg barna cukor

15 dkg margarin

fűszerek: szerecsendió, fahéj és gyömbér, ebből a kombinációból ízlés szerint szórunk bele

1. A tököt megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk

2. Alaptészta:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk és kivajazott tepsibe tesszük.

3. Tésztamorzsa:

A lisztet, a cukrot és a fűszereket összekeverjük majd a hideg vajjal elmorzsoljuk.

4. A tésztára rászórjuk a kockára vágott tököt, úgy, hogy mindenhova jusson bőven

5. A tök tetejére egyenletesen elhintjük a morzsás tésztát.

6. 200 C-on kb. 35-40 perc alatt készre sütjük

 

 

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »