Anyacsavarintó

Bázeli brunsli /lisztmentes, tejmentes sütemény/

Egy nagyon finom liszt és tejmentes keksz egyenesen Svájcból

WP_000774

25 dkg mandula /szükség esetén lehet dió is/

25 dkg porcukor

5 dkg jó minőségű kakaópor

1-1 csipet szerecsendió és fahéj

1 csomag vaníliás cukor

3 evőkanál meggypálinka /lehet más gyümölcs is/

2 tojásfehérje

nyújtáshoz kevés porcukor

a szóráshoz maradék mandula és durva szemű kristálycukor

WP_000779

 

 

Cupcake-papír innen:https://www.eztettem.hu/shop

 

A mandulát és a porcukrot aprító gép segítségével finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a kakaóport, a fűszereket, a vaníliás cukrot és a pálinkát. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a masszához forgatjuk. Egy puha tésztamasszát kell kapnunk.

Minimum egy órát hűtőszekrényben pihentetjük.

A gyúródeszkát meghintjük porcukorral és a tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Virágformákat szúrunk a tésztából /lehet más forma is/, majd bele a tészta egyik oldalát a maradék aprított mandulába és durva szemű cukorba nyomjuk és a cukros felével felfele sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

150 C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

WP_000808

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!