Egy nagyon finom liszt és tejmentes keksz egyenesen Svájcból
25 dkg mandula /szükség esetén lehet dió is/
25 dkg porcukor
5 dkg jó minőségű kakaópor
1-1 csipet szerecsendió és fahéj
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál meggypálinka /lehet más gyümölcs is/
2 tojásfehérje
nyújtáshoz kevés porcukor
a szóráshoz maradék mandula és durva szemű kristálycukor
Cupcake-papír innen:https://www.eztettem.hu/shop
A mandulát és a porcukrot aprító gép segítségével finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a kakaóport, a fűszereket, a vaníliás cukrot és a pálinkát. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a masszához forgatjuk. Egy puha tésztamasszát kell kapnunk.
Minimum egy órát hűtőszekrényben pihentetjük.
A gyúródeszkát meghintjük porcukorral és a tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Virágformákat szúrunk a tésztából /lehet más forma is/, majd bele a tészta egyik oldalát a maradék aprított mandulába és durva szemű cukorba nyomjuk és a cukros felével felfele sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
150 C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: