Anyacsavarintó

Krémes körözött

A hagyományos tehéntúró ritkán kerül az asztalunkra, általában süteményekbe használom, ezért a körözött elkészítésénél is mellőzőm.

Nálunk egy selymes, ízes körözött a kedvenc, ahol a brindza(juhtúró) sós íze keveredik a lilahagyma édes zamatával, a kömény és a pirospaprika meghatározó erős aromájával. A vajtól pedig igazán krémes és selymesen lágy lesz, valósággal elolvad a szánkban.  Sót nem is kell külön hozzáadni, mert a juhtúró már magában is pont elég sós!

Honnan ismerjük meg a jó brindzát, azaz juhtúrót?

Az állaga krémes, jól kenhető, fehér vagy enyhén zöldes-fehér árnyalatú. Az íze sós, enyhe csípős érzettel.

WP_000850

 

25 dkg brindza (juhtúró)

1 közepes fej lilahagyma

1,5 tk pirospaprika

1,5 tk őrölt kömény

2 tk. növényi vaj

A lilahagymát nagyon apróra vágjuk.

A juhtúrót és a vajat egy keverőtálban simára keverjük, majd hozzáadjuk a lilahagymát és a fűszereket, amivel szintén jól összekeverjük.

Tálalásig hűtőbe tesszük, de minimum egy órát hűtjük fogyasztás előtt.

WP_000864

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!