Anyacsavarintó

Püspökkenyér minden jóval

Még az utolsó utáni pillanatban is elkészíthetjük ezt a finom csemegét.

Tényleg könnyedén elkészíthetjük, ezt megígérem csak keverünk kavarunk és sütünk. Egy óra múlva már tányérra is tehetjük, tehát igazi last minute finomság, de a legjobb, hogy akár több nappal sőt egy héttel karácsony előtt is elkészíthetjük.

WP_001244

Ebből az adagból két őzgerinc formára elegendő süteményt tudunk sütni.

20 dkg cukor

25 dkg liszt+ a gyümölcsök átforgatásához pár dkg

2 tojás

1 kis doboz tejföl

1 csomag sütőpor

1 kis kupaknyi vanília aroma

10 dkg kandírozott trópusi gyümölcs keverék

5 dkg marcipán

1 tábla csokoládé

margarin és liszt a formához

 

A gyümölcsöket, a marcipánt és a csokoládét apró darabokra vágjuk és pár dkg (kb. 1,5 ek.) lisztbe forgatjuk. Ez azért szükséges, hogy ne a tészta aljára süllyedjen le az összes finomság, hanem egyenletesen kerüljön mindenhova belőlük.

A tojást és a cukrot fehéredésig keverjük egy habverő segítségével.

Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vanília aromát és a tejfölt. Az egészet simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztbe forgatott finomságokat.

Egy őzgerinc formát alaposan kivajazunk majd vékonyan behintjük liszttel.

A massza felét a formába simítjuk. Ne feledjük két süteményt tudunk sütni ebből az adagból.

Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük, mert sütőtől függően lehet kicsit hosszabb vagy rövidebb a sütési idő. Amikor nem ragad a tészta a tűre már el is készült.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

WP_001246

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!